Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Declaració institucional conjunta de rebuig a la supressió de serveis sanitaris a la ciutat L’alcaldessa, Carme García, rebrà avui als participants a la manifestació contra les retallades anunciades, que finalitzarà a la plaça de l’Ajuntament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Declaració institucional conjunta de rebuig a la supressió de serveis sanitaris a la ciutat

L’alcaldessa, Carme García, rebrà avui als participants a la manifestació contra les retallades anunciades, que finalitzarà a la plaça de l’Ajuntament.
Tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Rubí han signat una declaració institucional rebutjant la desaparició dels serveis sanitaris que fins ara s’ofereixen a la ciutat i donant suport als treballadors i treballadores del CAP Rubí, gestionat per l’empresa Mútua de Terrassa, tal i com es van comprometre durant una reunió amb els treballadors.

L’anunci fet pel Servei Català de la Salut d’ajustar l’oferta d’atenció primària de salut a Rubí, que enguany suposarà el tancament del CAP Sant Genís –gestionat pel Consorci Sanitari de Terrassa– durant tot el mes d’agost; i l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) presentat per l’empresa Mútua de Terrassa el passat 30 de juny, que segons els treballadors suposarà la desaparició dels serveis de rehabilitació, reumatologia i endocrinologia a Rubí, així com la reducció d’altres serveis a nivell supramunicipal, han portat el consistori rubinenc a signar aquesta declaració conjunta.

Així, l’Ajuntament de Rubí i els grups municipals que composen el Ple del consistori (PSC, PP, CiU, ICV-EUiA, ERC i ACR) manifesten la seva “preocupació i protesten per la retallada i pèrdua dels serveis sanitaris a la ciutadania de Rubí i les conseqüències laborals que poden tenir aquests processos pels treballadors i les treballadores afectats”.

Per això han acordat “demanar que les retallades al sistema sanitari públic a l'àmbit comarcal i local no comportin el tancament i la desaparició de serveis sanitaris a Rubí i que es garanteixin els llocs de treball del personal que presta aquests serveis als proveïdors de la comarca (Mútua de Terrassa i Consorci Sanitari de Terrassa)”.

Així mateix, els sotasignats han acordat “comunicar aquesta declaració al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, al CAT SALUT, a Mútua de Terrassa, al Consorci Sanitari de Terrassa, a les entitats veïnals de Rubí i als grups parlamentaris”.

Manifestació contra les retallades
Els treballadors i usuaris dels tres centres d’atenció primària de Rubí (CAP Mútua, CAP Anton de Borja i CAP Sant Genís) han convocat una manifestació aquest vespre en contra de les retallades anunciades.

Els manifestants sortiran des de diferents punts de la ciutat per acabar concentrant-se a la plaça de Pere Aguilera, on els estaran esperant l’alcaldessa, Carme García, els regidors de l’equip de govern i els portaveus dels diferents grups municipals amb representació al consistori. És previst que els participants a la manifestació arribin a la plaça de l’Ajuntament cap a les 20.30h.