Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Darrera sessió plenària del curs del Consell dels Infants i Adolescents La consolidació de la Comissió d'adolescència marca el tancament del curs 2011-2013 https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Darrera sessió plenària del curs del Consell dels Infants i Adolescents

La consolidació de la Comissió d'adolescència marca el tancament del curs 2011-2013
L’alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, va presidir ahir a la celebració de la sessió plenària del Consell d'Infants i Adolescents de Rubí, acompanyada per la Tinenta d'alcaldia, Ana M. Martínez. La sessió, que donava tancament al treball realitzar durant el curs 2011-2012, va comptar amb la presència d'uns 25 membres del consell.
El Consell a inicis de curs es va dividir per formar dos grups d'edat, el Consell dels Infants (alumnat de 5è, 6è i 1r d'ESO) i la nova Comissió d'adolescència (2n, 3r i 4rt d'ESO). Pel que fa al Consell dels Infants, es va presentar el treball realitzat durant el curs, com els drets dels infants i es va donar a conèixer el projecte 'Rubí somnis', que es va iniciar a la darrera edició de la Fira del Joc i de l'Esport i que es vol que tingui continuïtat durant el pròxim curs. La ciutat dels infants, de Francesco Tonucci i el debat sobre les formes de participació dels infants a nivell municipal van ser altres temes tractats.

Per part de la Comissió d'Adolescència, es va manifestar que aquest grup d'edat, que tindrà dret a vot en 3-4 anys, vol conèixer més profundament els funcionaments interns de decisió de l'Ajuntament. L'alcaldessa va reiterar la seva voluntat de prioritzar la transparència i la informació i va convidar els membres de la comissió a participar en una Junta de Govern perquè puguin entendre millor el seu funcionament.

Entre altres temes tractats durant el plenari, es va parlar del Pacte per la Infància a Catalunya, iniciat en l'anterior legislatura, que té continuïtat i de la creació del Consell Nacional de la Infància i Adolescència a Catalunya en el qual tindrà presència el Consell dels Infants de Rubí. El bon ús de les noves tecnologies també va sortir durant el debat, ja que és un tema que preocupa especialment als pares.

El Consell dels Infants de Rubí, que va ser creat el curs escolar 1998-1999, ha tingut com a principal novetat aquest any la creació de la comissió d'adolescència, per aglutinar els membres del Consell per grups d'edats: de 5è de primària a 1r. d’ESO i de 2n a 4t d’ESO, incorporant a l’alumnat d’aquests cursos dels instituts de la ciutat, que es reuniran de forma independent per tractar les temàtiques pròpies per edat i de manera conjunta per debatre en comú temàtiques de ciutat. També s'ha participat amb propostes pels actes del 50è aniversari de la rierada o els tallers intergeneracionals, entre altres.