Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Intermediació d’Afectats per les Hipoteques de Rubí gestiona més de 550 expedients El SIAH, que es va posar en marxa el març del 2012, ofereix informació i assessorament a les famílies amb dificultats per fer front al pagament de préstecs hipotecaris https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

El Servei d’Intermediació d’Afectats per les Hipoteques de Rubí gestiona més de 550 expedients

El SIAH, que es va posar en marxa el març del 2012, ofereix informació i assessorament a les famílies amb dificultats per fer front al pagament de préstecs hipotecaris
El Servei d’Intermediació d’Afectats per les Hipoteques (SIAH) de Rubí ha gestionat un total de 571 expedients des que es va posar en marxa, el març del 2012. Només durant el primer semestre de 2014, el servei ha rebut 134 nous sol·licitants. L’Ajuntament de Rubí va ser un dels primers consistoris en engegar aquest servei, que ofereix informació i assessorament a les famílies que tenen dificultats per atendre el pagament dels préstecs hipotecaris i que, per aquest motiu, es troben en risc de perdre el seu habitatge.

Pel que fa a les entitats financeres, Catalunya Caixa segueix sent la que aporta més usuaris al servei, amb un total de 136 a data juny de 2014. La segueixen BBVA i BBVA-UNNIM, amb 119 en total, i Banc Sabadell, que ha provocat l’obertura de 50 expedients.

Dels casos atesos pel SIAH, no s’ha arribat a obrir expedient en 127 ocasions per diferents motius, com ara que l’usuari no s’ajustava al perfil o que no va presentar-se a la cita concertada. En 137 casos, només es va requerir un assessorament general, un fet que demostra que, cada cop més, els ciutadans acudeixen al servei en una fase inicial del problema. 169 persones o famílies es troben pendents d’un acord, ja sigui una renegociació del préstec hipotecari (77), una dació o compravenda (50) o una dació o compravenda amb lloguer (42). Pel que fa als que ja han aconseguit aquest acord (66), 18 han pogut renegociar la seva hipoteca, a 26 se’ls ha concedit la dació i a 22 la dació amb lloguer. Per últim, hi ha un total de 72 casos que estan pendents de resolució judicial de subhasta o del llançament, entre d’altres.

Actualment, només 8 demandants estan pendents de la primera entrevista al SIAH i 23 esperen la primera trobada amb l’entitat. 51 més estan pendents de documentació i 156 expedients estan a l’espera d’una resposta de l’entitat. N’hi ha 46 que estan pendents de resposta de l’usuari, en 28 casos no s’ha assolit cap acord amb l’entitat bancària, en quatre ocasions no hi ha hagut entesa amb l’usuari, un expedient està pendent de subhasta, 5 han estat derivats a Ofideute i 249 expedients més ja han estat arxivats.