Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Nous cursos de formació dirigits a pares i mares dels alumnes de Rubí https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Nous cursos de formació dirigits a pares i mares dels alumnes de Rubí

L’Ajuntament de Rubí, organitza una nova edició dels cursos de formació gratuïts dirigits a pares i a mares d’alumnes de totes les edats de Rubí, amb la col•laboració de la Diputació i mitjançant l’empresa AREC (Assessorament Pedagògic Familiar),

Aquests cursos ofereixen ajuda mútua en espais d’intercanvi i de reflexió entre els participants. Es tracta de 4 cursos de formació que s’impartiran entre els mesos de febrer i juny, segons el cicle en concret.

Pel que fa al cicle “L’aventura d’educar”, adreçat a pares i mares d’infants de 0 a 3 anys, aquesta segona edició s’amplia i consta així de 6 sessions: “Acomiadar-se del bebè i rebre el nen/la nena”; 3 sessions de “Treballem els hàbits” (higiene i vestir-se, alimentació i dormir); Comencen les rebequeries! I Què fer amb les emocions?. Les classes s’incien avui, dia 20 i continunaran el 27 de febrer, 6, 13, 20 i 27 de març a l’escola bressol municipal Sol, Solet de 16.45 a 18,45 h; i els dies 12, 19 i 26 d’abril i 3, 10 i 17 de maig, de 17.15 a 19.15 h a l’escola bressol municipal la Lluna. Les inscripcions per aquest segon torn es poden fer fins l’11 d’abril.

El segon, “Esos locos bajitos”, s’organitza per 3r any i es dirigeix a pares i mares d’alumnes d’entre 3 i 6 anys d’educació infantil. Es tracta de 6 sessions que s’impartiran al CEIP Pau Casals els dies 7, 14, 21 i 28 de maig i 4 i 11 de juny, de 17 a 19 h. Les inscripcions estaran obertes fins el 6 de maig.

El curs “La màgia de ser pares” es fa per 5è any i es dirigeix a pares i mares d’alumnes del cicle de primària (d’entre 6 i 12 anys). Aquest també s’impartirà al CEIP Pau Casals els dies 10, 17 i 24 d’abril i 8, 15 i 22 de maig, de 17 a 19 h. Les inscripcions es poden fer fins el 9 d’abril.

Per últim, també s’impartirà el curs “Un passeig per l’adolescència”, que es dirigeix als pares i mares de joves adolescents, bàsicament de 6è de primària i ESO. Es tracta de 6 sessions que s’impartiran els dies 12, 19 i 26 d’abril i 3, 10 i 17 de maig, de 19 a 21 h, al CEIP Pau Casals. Les inscripcions són fins l’11 d’abril

Les inscripcions ja es poden fer fins la data fixada a cada curs. Els pares i mares que hi vulguin participar cal que omplin la butlleta d’inscripció i la facin arribar al Servei d’Educació (c. Justícia, 21) o per fax al 93 588 43 42. Els diferents cursos, que són gratuïts, hauran de tenir un màxim de 20 places i un mínim de 10. S’ofereix als pares i mares que ho desitgin el servei d’acollida per als seus fills mentre assisteixen als cursos.

Jornades “De què parlem?”

L’Ajuntament de Rubí també organitza les segones jornades “De què parlem?” per a alumnes d’ESO i els seus pares i mares. Ambdós cicles es divideixen en dos espais: de pares i de joves. Pel que fa als alumnes de 1r i 2n d’ESO, al cicle “Jo sóc jo i tu ets tu” es tractarà aspectes com l’ús de les noves tecnologies, les normes de casa i com simpatitzar amb l’adolescent, entre altres. El curs es farà el 26 de maig, de 10 a 13 h a l’edifici Rubí + D. La inscripció es pot fer fins el 25 de maig.

Per als alumnes de 3r i 4t d’ESO, aquest any es tracta la temàtica de les drogues sota el lema “Controles? Parlem de Drogues”, amb aspectes com el concepte de drogues, identificació dels motius per provar les drogues, aspectes comunicatius com pors i angoixes i pressió dels amics, prendre decisions, etc. Aquestes jornades tindran lloc el 2 de juny, de 10 a 13 h a l’edifici Rubí + D. Les inscripcions es poden fer fins l’1 de juny.