Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Correllengua 2010 a Rubí El Correllengua vol fomentar l'ús social del català en tots els àmbits. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Correllengua 2010 a Rubí

El Correllengua vol fomentar l'ús social del català en tots els àmbits.
Un any més, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) a la nostra ciutat ha organitzat el Correllengua, una festa a favor de la nostra llengua que té com a objectius fomentar-ne l'ús social en tots els àmbits. Enguany, el Correllengua ha comptat amb la col·laboració del Comissionat de Política Lingüística de l’Ajuntament de Rubí i del Servei Local de Català, entre d’altres associacions.

Divendres 15 d’octubre al vespre va arribar la Flama del Canigó a la plaça de Catalunya, acompanyada pels Amics dels Cotxes Antics de Rubí i de la mà del conegut atleta local Ignasi Melo, qui va fer la lectura del manifest. Divendres a la nit es va celebrar un concert amb l’actuació dels grups Crosteau i Malakaton, i diumenge 17 es van realitzar tot d’activitats adreçades a un públic més familiar.

Durant tot diumenge, a la plaça de Catalunya, es van poder trobar productes etiquetats en català; des de samarretes fins a refrescos de cola o cava. Al matí es va poder gaudir d’un espectacle d’animació infantil i d’un vermut musical a càrrec de Jazz Rubí. A la tarda, i per tancar la celebració del Correllengua, es va comptar amb l’actuació del cantautor local Joan Anton Tort i del grup Pa de Ral.

El Servei Local de Català també va ser present a la plaça de Catalunya, amb una parada on es va poder trobar informació dels cursos generals, del Voluntariat per la Llengua, de la Llei de política lingüística i de tots els serveis que s’ofereixen a empreses i comerços (assessorament lingüístic, gestió lingüística, etc.). També hi havia un Joc de llengua, en què els vianants podien participar contestant preguntes de llengua, d’història de Catalunya i de literatura.