Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Xerrades, exposicions i activitats diverses per conscienciar a la població contra la violència de gènere La lectura del manifest, el dia 25 de novembre, anirà a càrrec de periodistes i responsables de mitjans de comunicació de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Xerrades, exposicions i activitats diverses per conscienciar a la població contra la violència de gènere

La lectura del manifest, el dia 25 de novembre, anirà a càrrec de periodistes i responsables de mitjans de comunicació de la ciutat.
Diferents xerrades, un taller de defensa personal, el concurs Creactiva’t als IES de la ciutat, exposicions a llibreries, la biblioteca i la Botiga de Rubí, i la tradicional lectura del manifest amb motiu de Dia Internacional contra la Violència de Gènere, que serà llegit el pròxim dia 25 de novembre, són algunes de les activitats que l’Ajuntament de Rubí organitza aquest any per commemorar aquesta efemèride. “Tot i els esforços que les diferents administracions fem en aquest sentit – ha dit la regidora de la Dona, Maria Mas en la presentació d’aquestes propostes- es important continuar insistint durant tot l’any per tal d’educar i conscienciar a la societat per donar l’esquena a les persones que maltracten”.

Una de les accions que es repeteixen cada any són les activitats de recollida de signatures i repartiment de flors els dies previs al 25 de novembre en alguns locals d’Associacions de Veïns i places de la ciutat, ja que permeten “apropar a la ciutadania aquesta problemàtica”, ha dit la regidora, qui també ha assenyalat com un dels actes més emblemàtiques la lectura del manifest del Dia Internacional contra la Violència de Gènere que a la nostra ciutat fan cada any diferents homes “amb l’objectiu de conscienciar a la població que aquesta és una lluita contra els qui maltracten i no contra els homes”, ha indicat Maria Mas. Aquest any, faran la lectura, el 25 de novembre a les 18 hores a la plaça de Catalunya, els periodistes Joan Maronda de Ràdio Rubí i Jordi Estapé de Rubí Noticies i el representant del Diari de Rubí, Jesús González.

Unes dades que es mantenen

Al llarg d’aquest any, un total de 177 dones han estat ateses als diferents serveis que ofereix el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) de l’Ajuntament de Rubí, de les quals la totalitat ha rebut assistència jurídica i 122 psicològica. D’aquestes dones, 29 han estat derivades pels Serveis Socials, mentre que 21 han manifestat haver patit violència de gènere. A més, 32 dones han participat fins ara en els tallers d’autoestima i assertivitat que ofereix la regidoria de la Dona.

Si es comparem amb les dades de l’any passat, en què es va atendre a 174 dones al llarg de l’any en el SIAD, les xifres demostren que “s’ha de continuar treballant en aquest sentit per tal de trencar el model de submissió als homes en les dones”, ha manifestat la regidora de la Dona, ja que els casos més greus de violència sempre es manifesten quan qui els pateix vol exercir els seus drets per acabar amb aquest tipus de maltractament.

La resta de recursos han tingut unes sol•licituds similars ja que la casa d’urgències ha estat utilitzada per 7 dones, una mitjana de 48 dies per persona, mentre el servei de teleassistència mòbil s’ha hagut d’assignar en 18 noves ocasions, i el punt de trobada, orientat a parelles amb dificultats per a desenvolupar els règims de visites normalitzats, ha atès un total de 29 peticions (13 al 2008).

Pel que fa a les dades facilitades pels Mossos d’Esquadra i la Policia Local, hi hagut fins ara un total de 267 denúncies presentades i 135 ordres d’allunyament sol•licitades, enfront de les 169 denúncies de l’any passat i les 115 ordres.