Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Conveni per continuar realitzant a Rubí projectes d’acollida i de cohesió ciutadana L’Ajuntament ha renovat el conveni amb l’empresa GEDI Gestió i Disseny, SCCL, que porta a terme aquests projectes a Rubí des de fa 4 anys. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Conveni per continuar realitzant a Rubí projectes d’acollida i de cohesió ciutadana

L’Ajuntament ha renovat el conveni amb l’empresa GEDI Gestió i Disseny, SCCL, que porta a terme aquests projectes a Rubí des de fa 4 anys.
La Junta de Govern Local ha aprovat aquesta setmana la renovació del conveni amb l’empresa GEDI Gestió i Disseny, SCCL. per tal de dur a terme diversos projectes d’accions d’acollida i cohesió ciutadana.

Durant els darrers 4 anys l’empresa GEDI ha estat l’encarregada de dur a terme aquests projectes a Rubí. Amb la renovació del conveni, continuarà durant dos anys més per un import d’uns 75.000 euros anuals.

Aquests projectes es basen, per una banda, en activitats d’acollida adreçades als nouvinguts i, per l’altra, en accions de cohesió social.

Pel que fa a les activitats d’acollida, se n’ofereixen de diversos tipus a tots els nouvinguts, entenent com a nouvingudes aquelles persones estrangeres que fa menys de 3 anys que s’han empadronat a Rubí. Entre les activitats hi ha cursos d’acollida lingüística que tenen com a objectiu la introducció a l’alfabetització, la llengua catalana i castellana. Paral·lelament, s’hi inclouen aprenentatges de coneixement de l’entorn, tant d’àmbit cultural (costums, tradicions, etc), com territorial (equipaments, barris de la ciutat, serveis, etc.). Els nouvinguts també poden sol·licitar serveis d’assessorament jurídic i, com a novetat, en aquests moments s’està treballant en una guia de Rubí amb informació sobre el municipi i els serveis municipals. D’aquesta manera, les persones nouvingudes, així com la resta de població rubinenca, podran informar-se sobre quines gestions es poden fer al municipi (empadronament, alta cens animals, demanda de permisos d’obra, casaments civils, etc.), de quina manera, on s’han d’adreçar, etc. Aquesta guia, que s’editarà en diferents idiomes, estarà enllestida l’any que ve.
Cada any s’acullen a les primeres activitats al voltant d’unes 130 persones nouvingudes.

Pel que fa a les accions de cohesió social, consisteixen en diferents projectes i programes en els quals hi participen els diferents barris de la ciutat. Per exemple, hi ha el projecte “Móns”, un programa en el qual hi participen grups de persones de diferents procedències, que intercanvien coneixements i pràctiques pròpies de cada cultura. Durant l’any passat es va treballar el tema de la gastronomia compartint receptes, productes, menjars diversos, històries de vida, tradicions, etc.

També en forma part l’edició de llibres sobre els barris de Rubí, com és el cas del llibre 'El Pinar. Història i vida', publicat l’any 2006 sobre la història del barri i de la seva gent, la visió dels adults i dels nens que hi viuen, etc. En aquests moments s’està treballant en una edició semblant però basada en el barri de les Torres, que podria estar enllestit a finals d’any o principis del vinent. Dintre d’aquestes accions també hi ha activitats que s’organitzen a nivell de barris i d’altres com la Fira del joc i l’esport, sempre des del punt de vista de la cohesió social. Les activitats de cohesió han comptat amb la col•laboració d’una desena d’entitats i una vintena de participants.