Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Conveni amb la Cambra de Terrassa per elaborar un estudi sobre la gestió dels polígons L’Ajuntament ha signat un conveni amb la Cambra de Terrassa per fer un estudi de millora de la gestió dels polígons industrials per analitzar la seva actual situació. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Conveni amb la Cambra de Terrassa per elaborar un estudi sobre la gestió dels polígons

L’Ajuntament ha signat un conveni amb la Cambra de Terrassa per fer un estudi de millora de la gestió dels polígons industrials per analitzar la seva actual situació.
L’Ajuntament de Rubí ha signat un conveni amb la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa per elaborar un estudi estratègic de millora de la gestió dels polígons industrials existents a la ciutat.

Amb aquest estudi, s’analitzarà la situació actual dels polígons industrials (nombre de treballadors, connexions viàries, equipaments, necessitats i mancances, etc.) i altres models de gestió a Catalunya per tal d’identificar-ne alguns d’aplicables al context de Rubí. El projecte, que ha d’estar enllestit abans d’acabar l’any, té un cost de més de 15.000 € i serà vigent fins a finals d’any, amb possibilitat de prorrogar-se per períodes d’un mes.

El conveni signat amb la Cambra és una de les 4 accions de suport al teixit empresarial que du a terme en aquests moments l’Ajuntament de Rubí. Accions que formen part d’un programa pilot signat el passat mes de març amb la Diputació amb l’objectiu de millorar l’entorn, el context i la situació de les empreses situades als polígons. A banda d’aquest estudi sobre la gestió de polígons industrials, les altres accions que s’estan duent a terme a Rubí en aquests moments són: el foment de l’associacionisme entre els empresaris; la promoció de polígons industrials (mitjançant un butlletí electrònic i un apartat web a càrrec de l’Associació Pla Estratègic) i un estudi de mobilitat. La previsió és que les quatre accions finalitzin abans d’acabar l’any.

Rubí, a la Guia de polígons industrials

Per altra banda, Rubí és la segona ciutat amb més indústries de la demarcació de Terrassa, segons la nova “Guia de polígons industrials” que la Cambra de Terrassa publicarà properament. Aquesta guia ofereix un cens empresarial i dades actualitzades sobre l’activitat que desenvolupen els 59 polígons de la seva demarcació. Pel que fa Rubí, l’estudi assenyala l’existència de 954 empreses distribuïdes en 11 polígons industrials, una xifra que representa el 28 % del total de les empreses de la demarcació que se situen en aquests espais. Només Terrassa supera Rubí en nombre d’empreses instal•lades a polígons, amb un 41 % del total. El tercer lloc del rànquing l’ocupa Sant Cugat del Vallès (14 %), seguida de Castellbisbal (9 %), Olesa de Montserrat (3 %), Viladecavalls (2 %), Sant Llorenç Savall (2 %), Vacarisses (1 %) i Ullastrell.