Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Consells per prevenir la calor Amb les altes temperatures, l’Ajuntament de Rubí posa a punt el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS). https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Consells per prevenir la calor

Amb les altes temperatures, l’Ajuntament de Rubí posa a punt el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS).
Com a mesura preventiva davant els efectes de les altes temperatures, l’Ajuntament de Rubí disposa del Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS) de la Generalitat i el Servei Meteorològic de Catalunya. Aquest pla ofereix diferents consells i recomanacions per fer front a una possible onada de calor i minimitzar el seu impacte.

En el marc d’aquest pla s’han distribuït uns fulletons informatius als CAP, al COS, a les farmàcies i a les residències geriàtriques. També s’ha posat a disposició dels usuaris el servei telefònic Sanitat Respon (tel. 902 111 444); i s’han fet arribar recomanacions per al personal sanitari i per a les residències geriàtriques; i altres plans d’actuacions per garantir l’atenció de persones grans i fràgils als centres mèdics.

Aquest pla s’estructura en tres fases d’actuació: la fase 0 (de l’1 al 15 de juny); la fase 1 (entre el 15 de juny i el 31 d’agost i incideix més en la valoració de les dades de temperatura i la divulgació de les recomanacions preventives a les persones més vulnerables als efectes de el calor) i, per últim, la fase 2 (només s’activaria si es preveiés una pujada de les temperatures màximes per sobre del percentil 98 de les màximes diàries de l’estiu. En el cas de les quatre capitals catalanes serien: Barcelona 33.1º, Tarragona 32.1, Lleida 37.5ºC i Girona 36.1º C. En aquesta fase es posarien en marxa intervencions dels serveis sanitaris i socials, i dels recursos d’emergència, en cas de que aquest increment de temperatures màximes es mantingués durant més de tres dies seguits).