Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Coneix com afecta el nou cànon de l'aigua al teu rebut https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Coneix com afecta el nou cànon de l'aigua al teu rebut

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) de l'Ajuntament de Rubí, organitza una conferència el pròxim 28 d'abril, a partir de les 19h, a l'auditori de l'Edifici Rubí + D.

La responsable de Clients i Comunicació de SOREA, Montserrat Solé i Ferrando, serà l'encarregada de desvetllar els dubtes que puguin tenir els rubinencs sobre la facturació del nou cànon de l'aigua que es va començar a aplicar l'1 d'abril. A Rubí hi ha un total de 2000 famílies afectades per l'aplicació d'aquesta novetat.

L’1 d’abril entrava en vigor una modificació del Cànon de l’aigua que consisteix en adaptar el nombre de persones per habitatge a partir del qual es calcula el tram bàsic del cànon. Fins l’1 d’abril aquest cànon prenia com a referència el consum d’aigua de 4 persones (a raó de 3 m3 per persona (100 litres diaris) + 1 m3 per l’habitatge, és a dir, un consum de 13 m3). Des de l’1 d’abril el tram bàsic pren com a referència el consum de 3 persones (3 m3 per persona més 1 m3 per habitatge, és a dir 10 m3). Les famílies de 4 o més membres han de demanar explícitament que se’ls ampliï aquest consum en consonància amb els residents a l’habitatge a raó de 3 m3 més per persona per continuar gaudint del preu del m3 d’aigua del tram bàsic.
Així, una família de 4 persones té un tram bàsic de consum de 13 m3, una família de 5 persones podrà consumir fins a 16 m3 i així successivament.

Aquesta ampliació es pot aconseguir omplint un formulari que els ciutadans trobaran al web de l’Agència Catalana de l’Aigua (www.gencat.net/ACA), a la seu de SOREA, empresa concessionària de l’aigua a Rubí, al carrer Sant Muç 4 (tel. 93 588 46 57), i a l’Ajuntament de Rubí des del 21 de febrer passat.

Una vegada completat el formulari, aquest s’haurà de lliurar de forma presencial o per correu certificat a SOREA, a l’Agència Catalana de l’Aigua o la Generalitat. L’Ajuntament de Rubí no recull aquest formulari per no ser competència municipal.

Aquesta gestió també es pot fer per internet omplint el formulari que els ciutadans trobaran al web de l’Agència Catalana de l’Aigua (www.gencat.net/ACA)