Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat de l’Ajuntament de Rubí: El consistori desmenteix les acusacions realitzades a personal tècnic i càrrecs electes de la corporació https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comunicat de l’Ajuntament de Rubí: El consistori desmenteix les acusacions realitzades a personal tècnic i càrrecs electes de la corporació

Davant les acusacions sobre presumpta prevaricació i tràfic d’influències que alguna formació política ha llençat sobre responsables tècnics de l’organització municipal, així com membres electes de l’equip de govern, l’Ajuntament de Rubí vol puntualitzar el següent:

  1. És fals que hi hagi incompatibilitats de salaris per treballar en altres administracions públiques en el cas de les acusacions a membres electes del consistori de Rubí. No és incompatible l’exercici del càrrec de regidor/a amb el treball en una altra administració pública diferent a aquella on s’exerceix com a càrrec electe. Els regidors acusats disposen de documentació que acredita aquesta compatibilitat, que en qualsevol cas hauran de declarar a les administracions on presten el servei, no pas a l’Ajuntament de Rubí. I és que, qui ha d’autoritzar la compatibilitat és l’administració on s’exerceix com a treballador/a públic.
  2. No va existir cap irregularitat en la contractació de la cap de Recursos Humans (RRHH) de l’Ajuntament de Rubí i la seva continuïtat actual en el càrrec s’ajusta a llei. Es va incorporar al consistori en data 1 de novembre de 2017 com a tècnica mitjana de RRHH a través d’una Comissió de Serveis, que té una durada màxima fins el 31 d’octubre de 2019. Actualment continua exercint les seves funcions de tècnica mitjana de RRHH amb una assignació provisional de les funcions de cap, una fórmula comunament usada per totes les administracions i que s’ajusta a la normativa legal vigent. Aquesta assignació de funcions es mantindrà fins a la provisió definitiva del càrrec de Cap de Recursos Humans prevista a l’Oferta Pública d’Ocupació per ser coberta mitjançant concurs-oposició lliure, del tal manera que queda garantida la publicitat i transparència del procés. Totes les formacions polítiques que es troben representades en el Ple, inclosa la que ara presenta la denúncia, disposen d’aquesta informació, així com que el procés selectiu per cobrir de forma definitiva el lloc de Cap de Recursos Humans estarà resolt abans de la finalització de l’actual comissió de serveis.