Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres del nou edifici d'atenció ciutadana del carrer Narcís Menard Aquesta setmana s'instal·len les tanques de protecció al voltant de l'edifici i en els pròxims dies s'iniciarà les tasques d'enderrocament. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comencen les obres del nou edifici d'atenció ciutadana del carrer Narcís Menard

Aquesta setmana s'instal·len les tanques de protecció al voltant de l'edifici i en els pròxims dies s'iniciarà les tasques d'enderrocament.
A finals de setmana comencen els treballs previs de les obres de construcció de l’edifici per a departaments municipals i atenció ciutadana del carrer Narcís Menard, un projecte finançat pel Fons estatal d’inversió local (FEIL). Les obres aniran a càrrec d’IMAGA Proyectos y Construcciones, amb un pressupost d’ 1.100.000 euros, la segona quantia més elevada dels 31 projectes sufragats pel Pla Zapatero.

El dimecres, 1 d’abril, es començaran els treballs previs a l’enderrocament de l’edifici que s’ha programat a partir de la pròxima setmana. Les tasques d’enderrocament i retirada de runes duraran uns quinze dies i posteriorment es procedirà a la construcció del nou edifici destinat a acollir dependències municipals i d’atenció al ciutadà.

Mentre s’executin les obres, que tenen un termini d’uns set mesos, es prohibirà l’accés de vehicles en el carrer de Narcís Menard, en el tram comprès entre els carrers de Doctor Robert i de Rafael Casanova. En aquest tram se suprimirà una plaça d’estacionament per tal de facilitar les maniobres dels camions de l’obra i de càrrega i descàrrega de mercaderies, que hauran d’accedir a aquest carrer des de Rafael Casanova.

En el carrer Doctor Robert s’eliminen les places reservades a personal autoritzat per tal de facilitar la circulació dels vehicles per aquesta via, ja que al voltant de l’edifici en obres s’ubicaran tanques de protecció que estrenyeran la calçada a l’alçada d’aquest punt. També es trasllada el pas de vianants uns metres més enllà de la seva ubicació actual.

L’edifici, que té una superfície de 185,22 m2, constarà de planta baixa i dues plantes més. A la planta baixa hi haurà la porta d’entrada, vestíbul, ascensor adaptat i escala, zona d’espera, d’informació i una zona de registre en un espai obert d’atenció als usuaris que conté diferents despatxos, una centraleta, una sala de reunions i serveis. La primera planta serà un espai tancat amb despatxos, sala de reunions, serveis i ascensor. A la segona planta hi haurà més despatxos tancats i una sala de reunions. A la planta de coberta, de 68,67 m2 s’ubicaran les instal•lacions de l’edifici, aparells de climatització i connexions informàtiques i un magatzem. També està prevista la reurbanització del carrer Narcís Menard en el seu tram amb la plaça Pere Aguilera, que serà de plataforma única.

El Pla Zapatero inclou altres projectes relacionats amb edificis municipals, com són la biblioteca, el Castell-Ecomuseu, el treatre municipal La Sala i el centre cívic Can Fatjó.

El gruix de les obres als edificis municipals s’iniciarà després de Setmana Santa

En total, hi ha 5 projectes finançants amb els fons FEIL que afecten de manera directa o indirecta a edificis municipals, exceptuant els equipaments escolar i esportius. Aquests projectes són: l’edifici de per a serveis municipals i atenció al ciutadà del carrer Narcís Menard, la instal•lació de fibra òptica per donar servei a la nova Biblioteca, la millora de l’accessibilitat al Castell, la reforma i adequació del sistema de climatització de La Sala i la reforma del centre cívic de Can Fatjó.

A mitjans d’abril comencen els treballs d’ instal•lació de la fibra òptica des de l’Ajuntament de Rubí fins a la nova biblioteca municipal que s’està construint en el carrer Calderón de la Barca. El pressupost d’aquestes obres és de 175.000 euros.

Les obres, que van a càrrec de l’empresa Excavaciones Mujal S.L., consisteixen en fer una canalització al sòl amb dos tubs de 90 mm de diàmetre i d’uns 1.000 metres de longitud. El recorregut serà el següent: carrers Rafael Casanova, Santa Maria, Sant Magí, Floridablanca, Plana de Can Beltran, Bonaventura Carles Aribau, Calderón de la Barca i Mestre Magí Ramentol.

Es preveu que la durada de les obres d’instal•lació de la línia de fibra òptica sigui de dos mesos i mig. Mentre durin les obres podrà haver-hi algun tall puntual de carrer en cas de que sigui necessari i es prohibirà l’estacionament de vehicles mitjançant cartells d’avís que es penjaran als carrers afectats amb un parell de dies d’antelació. D’aquesta manera, s’aniran suprimint i restablint les places d’aparcament segons el transcurs de l’actuació.

Les obres del projecte de millora de l’accessibilitat al Castell-Ecomuseu també començaran cap a mitjans d’abril. Tenen un pressupost de 313.000 euros i van a càrrec de l’empresa ROEL 2000 S.L. El projecte contempla la construcció d’un sistema de rampes adaptades al pati exterior. Aquest pati es transformarà eliminant els parterres i reduint la rampa d’accés actual i l’escenari de fusta. El nou pati comptarà amb una rampa d’accés de 12 m de llargària per adaptar-se a la normativa actual i que permet l’accessibilitat a persones amb mobilitat reduïda.

A l’interior del castell es renovarà l’escala actual per una altra de metàl•lica amb esgraons de fusta i al mig s’instal•larà un ascensor. També es millorarà l’aïllament i la climatització de la sala polivalent i dels despatxos. La durada prevista d’aquestes obres és d’uns 6 mesos.

Les obres de reforma i adequació de les instal•lacions de climatització del teatre municipal La Sala van a càrrec de l’empresa Catalana de Clima i C. Llonch S.L. i tenen un pressupost de 150.000 euros. Consisteixen en la reparació d’una unitat exterior de climatització, el desmuntatge i l’eliminació dels conductes actuals i la instal•lació de nous conductes de distribució, la substitució de dos difusors motoritzats que actualment no funcionen per dues unitats noves i la reparació i pintura del fals sostre i parets fets malbé per la instal•lació antiga. L’inici de les obres està previst cap a finals de juny o principis de juliol per tal de no interrompre la programació estable d’espectacles que acull el teatre fins el juny.

La reforma del centre cívic Can Fatjó (av. de Castellbisbal, 1) té un cost de 107.600 euros i les obres aniran a càrrec de l’empresa Asfaltos y Acabados S.L.. Amb les obres es canviarà el subministrament de gasoil per gas natural, El projecte contempla l’eliminació de la caldera actual i el dipòsit d’emmagatzematge de gasoil, que se substituirà per una caldera i cremador de combustible de gas natural. També es renovarà la coberta de planxes de fibrociment per una altra de metàl•lica amb baixants per evacuar l’aigua de pluja. L’inici de les obres està previst cap al mes de maig.