Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de rehabilitació de la Torre Bassas, respectant el disseny original Amb aquests treballs es pretén posar en relleu la qualitat de l’edifici i recuperar allò que el pas del temps ha malmès. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comencen les obres de rehabilitació de la Torre Bassas, respectant el disseny original

Amb aquests treballs es pretén posar en relleu la qualitat de l’edifici i recuperar allò que el pas del temps ha malmès.
Aquesta setmana comencen les obres de rehabilitació de la Torre Bassas, on hi ha ubicat l’Espai Jove de la ciutat. Els treballs de reforma es duran a terme respectant els criteris constructius i decoratius originals. I és que s’ha de tenir en compte que l’immoble està inclòs al Catàleg i Pla Especial de protecció del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Natural de Rubí. Per això, l’objectiu de la intervenció és, principalment, posar en relleu la qualitat de l’edifici i recuperar allò que el pas del temps ha malmès.

En aquest sentit, ha estat fonamental l’elecció dels colors del repintat, el tipus de fusteria i la tria de les noves teules. Tot i que s’intervindrà a tot l’edifici, la intenció no és realitzar una remodelació o una reordenació de l’espai, sinó rentar la cara de l’edifici, posar-lo al dia.

Una de les actuacions més importants és la que es portarà a terme a la coberta, on se substituiran les teules que estiguin soltes o en mal estat. Tanmateix, es preservarà absolutament el dibuix original de la teulada. També se substituirà l’arrebossat de la façana, que es tornarà a pintar respectant les tonalitats originals. Pel que fa als elements decoratius originals, la rehabilitació de l’edifici inclou la restauració de les jardineres i de tota la fusteria. En aquest darrer cas, s’hauran de substituir algunes finestres i porticons que no és possible recuperar. La resta seran sanejats, de la mateixa manera que les biguetes de fusta del voladís perimetral de la coberta. A més, es repassaran els elements interiors.

El projecte de rehabilitació també contempla tot un seguit de reparacions, com és el cas de la coberta del soterrani, una mena de pati posterior que té algunes rajoles trencades i que presenta problemes de filtracions. Per aquest motiu s’impermeabilitzarà aquesta zona amb l’objectiu d’eliminar les goteres.

D’altra banda, s’actualitzaran les xarxes de serveis. El projecte preveu la reforma de la xarxa elèctrica per tal que s’adeqüi a la normativa actual, així com també el sistema de climatització. També s’instal·larà il·luminació a l’exterior de l’edifici.

Està previst que, d’una manera o d’una altra, els treballs afectin els 378 metres quadrats de superfície que té aquest edifici, conegut també com a Torre Llopis. Aquestes obres, adjudicades a l’empresa Construcciones Rubicast per un import de 110.151,52 euros i amb un termini d’execució de 3 mesos, s’emmarquen dins la línea de treball que ha portat l’Ajuntament de Rubí a rehabilitar alguns dels edificis històrics més emblemàtics de la ciutat, com l’ Ateneu, el Celler o l’antiga fàbrica de l’ Espona.