Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comencen les obres de perllongament del col·lector de Ca n’Alzamora El projecte, que executa l’empresa Rogasa, preveu la construcció d’un calaix de 120 metres al Parc de Ca n’Alzamora. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Comencen les obres de perllongament del col·lector de Ca n’Alzamora

El projecte, que executa l’empresa Rogasa, preveu la construcció d’un calaix de 120 metres al Parc de Ca n’Alzamora.
El torrent de Ca n’Oriol recull totes les aigües procedents de la part nord-est de la ciutat. Actualment, el col·lector està canalitzat fins el Parc de Ca N’Alzamora. Des d’aquest punt i fins a l’estació de Renfe discorre a cel obert, seguint la llera natural.

El procés urbanístic continu que ha patit el sector de Ca n’Alzamora els darrers anys, que ha suposat un increment de la població i, a la vegada, una gradual impermeabilització del sòl, ha fet augmentar de manera considerable les aigües residuals d’aquesta part de la ciutat. Tot i que s’ha aconseguit solucionar el mal funcionament de l’actual col·lector, quan hi ha episodis de pluges fortes encara es produeixen abocaments. La xarxa de residuals no pot assumir tot el cabal, de manera que aquestes aigües residuals arriben al calaix mitjançant els sobreeixidors.

L’ordenació urbana de la zona, amb delimitació d’usos concrets, obliga a endreçar el medi físic que envolta l’actual llera de la riera, ocupat antigament per naus i edificacions ara majoritàriament enderrocades (fàbrica Sedó), per tal d’optimitzar l’espai disponible. També cal tenir en compte que durant l’any 2009 s’ha arranjant el Parc de Ca n’Alzamora, convertint-lo en un espai d’esbarjo i passeig.

Per aquest motiu es projecta actuar sobre el torrent, continuant la canalització que es va executar entre els anys 2005 i 2006, al llarg de 120 metres aigües avall, d’acord amb les exigències de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

La canalització s’ha projectat a través d’un calaix prefabricat de 4 metres d’amplada i 2,5 metres d’alçada. El projecte preveu la creació d’una llera natural en superfície, seguint el mateix traçat del torrent, que reculli les aigües pluvials que no siguin desguassades pel calaix.

El projecte preveu deixar a cel obert els 180 metres restants fins al pas inferior que hi ha sota l’estació de Renfe. En aquesta zona s’ha previst la neteja i sanejament de la llera, així com la col·locació d’escullera. A més, també s’incorporaran plantacions típiques de ribera.

En total, 13 empreses s’han mostrat interessades en executar aquestes obres, que s’iniciaran el proper dilluns, 8 de març. Finalment, l’empresa que durà a terme els treballs, amb un pressupost de 355.409,27 euros i un termini màxim d’execució de 3 mesos, és Rogasa Construcciones y Contratas.

Els operaris accediran a la zona d’obres des del Passeig de Les Torres, on es col·locaran cartells que alertaran els conductors de l’entrada i sortida de camions. El consistori ha descartat l’accés per l’altra banda (a la zona on hi ha el CEIP Ca n’Alzamora) per minimitzar l’afectació viària en aquesta zona de la ciutat.

El col·lector del carrer de Mallorca

Les obres del col·lector del carrer de Mallorca encara estan pendents d’adjudicació. L’objectiu d’aquests treballs és acabar amb les inundacions que es produeixen a la zona cada vegada que es registren pluges intenses. El preu màxim de licitació de les obres és de 922.716,68 € i seu termini d’execució serà de 4 mesos a partir del seu inici, previst per al primer semestre d’aquest any.