Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença una nova fase de les obres d’urbanització del barri del Pinar Els treballs es concentraran al carrer que hi ha entre els blocs, l’espai situat davant de l’equipament sociocultural i el vial de la pista esportiva. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença una nova fase de les obres d’urbanització del barri del Pinar

Els treballs es concentraran al carrer que hi ha entre els blocs, l’espai situat davant de l’equipament sociocultural i el vial de la pista esportiva.
Aquesta setmana s’inicia una nova fase de les obres d’urbanització del barri del Pinar. Els treballs s’han dividit en dues sub-fases. La primera, que té una durada prevista de 3 mesos, s’executarà al carrer que hi ha entre els blocs i a l’espai de davant de l’equipament sociocultural. La segona, que és previst que s’iniciï a principis de març i que també durarà aproximadament 3 mesos, afectarà la part del carrer del Pinar corresponent a l’actual aparcament superior del barri i el vial de la pista esportiva.

Durant la primera sub-fase, l’empresa constructora garantirà en tot moment l’accés dels vehicles d’emergència, ja sigui a través de la rampa existent des de l’aparcament superior del barri o bé pel carrer del Pinar.

Pel que fa a la segona sub-fase, a partir del 20 de febrer començaran els treballs de condicionament de l’esplanada d’aparcament inferior per tal d’ampliar-la i adequar-la com a aparcament provisional. A partir del 5 de març, l’accés i sortida d’aquesta esplanada es realitzarà des de la C-1413. D’altra banda, el vial que connecta els barris del Pinar i de Can Rosés romandrà tallat durant aquesta sub-fase.

Pel que fa a les parades d’autobús existents, es preveu mantenir en el mateix lloc la parada de la C-1413 ubicada davant de l’equipament del Pinar. En canvi, la que està situada a la part superior es traslladarà a Can Rosés. Mentre durin les obres, els contenidors de residus es traslladaran a l’esplanada d’aparcament, amb accés i sortida des de la C-1413. Es garantirà en tot moment els accessos als habitatges i locals comercials.

Aquestes obres s’emmarquen a la Llei de barris de la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa el Govern català es fa càrrec de la meitat del cost dels treballs i l’Ajuntament, de l’altre 50%. Fa unes setmanes, però, el Govern autonòmic va anunciar que no abonaria la seva part corresponent a aquest 2012. Això, però, no impedirà la finalització de les obres. I és que l’Ajuntament de Rubí avançarà els diners que havia d’abonar la Generalitat. El tinent d’alcalde de l’àrea de Planificació, Ecologia Urbana i Seguretat, Manuel Velasco, ha informat que la quantitat aproximada que haurà d’avançar el consistori dins del seu pressupost ascendeix a 700.000 euros. A aquests diners, cal sumar 1 milió d’euros que la Generalitat encara deu a l’Ajuntament per actuacions anteriors i que, segons Velasco, podria abonar-se durant aquest 2012.