Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença l'arranjament de diverses voreres dins el projecte Barris al dia Les actuacions inclouen la reparació de voreres malmeses i escocells, i l’execució de nous guals per a vianants https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença l'arranjament de diverses voreres dins el projecte Barris al dia

Les actuacions inclouen la reparació de voreres malmeses i escocells, i l’execució de nous guals per a vianants
Dins les actuacions previstes al projecte Barris al dia, aquesta setmana s’han iniciat diverses obres de millora i reparació de voreres a diferents punts de la ciutat. Les actuacions inclouen, entre d’altres, arranjaments de paviment, reparació d’escocells i execució de guals de vianants en zones on no n’hi havia. Així, es repararan voreres que tenen els panots trencats o enfonsats, o que han quedat aixecades per les arrels dels arbres; es taparan escocells; i es faran rampes per facilitar l’accessibilitat. En alguns punts també es cobriran forats i es col·locaran baranes per garantir-ne la seguretat.

Les obres que s’inicien ara afecten tots els districtes a excepció del 2, el de les urbanitzacions, on ja s’estan construint i millorant voreres des de fa unes setmanes. Està previst que les noves actuacions, amb un cost total de 162.649 euros, estiguin enllestides a finals de desembre.

400.000 euros per millorar la ciutat

El projecte Barris al dia, dotat amb 400.000 euros, és una de les accions incloses dins el Paquet de mesures extraordinàries de lluita contra la crisi 2013 i té com a objectiu la implicació de la ciutadania en la priorització de les millores necessàries als diferents barris de Rubí. El pressupost d’aquest projecte s'ha dividit a parts iguals entre els sis districtes, destinant a cadascun d'ells 60.000 euros. El consistori ha reservat els 40.000 euros restants per a dues actuacions més: la millora de la senyalització d'orientació urbana, que s’iniciarà en els propers dies, i la posada en marxa del projecte de Camins escolars.

El passat 18 de novembre, la Comissió cívica de Barris al dia va celebrar la reunió de seguiment de les més de 100 actuacions programades dins d’aquest projecte. Durant la trobada, es va donar a conèixer que, com a conseqüència de la competència entre empreses per fer-se amb l’adjudicació de les obres, el cost final dels treballs s’ha vist finalment reduït. Això ha donat lloc a un romanent que s’invertirà en altres actuacions o possibles imprevistos. En el cas de les noves inversions, s’ha produït un romanent de prop de 17.000 euros, 9.868 dels quals ja s’han destinat al projecte de Camins escolars. La resta, 7.249 euros, quedaran lliures per altres inversions i imprevistos. Pel que fa a les actuacions de manteniment, el romanent ha estat de 26.268 euros, que també serviran per ampliar les actuacions en alguns districtes i fer front a possibles contratemps de les obres.

Totes les actuacions programades dins el projecte Barris al dia s’han d’executar abans que finalitzi l’any.