Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la segona fase de remodelació de la plaça dels Sindicats i el seu entorn Els treballs de la primera fase ja estan pràcticament enllestits, ja que només manca soterrar les línies existents. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Comença la segona fase de remodelació de la plaça dels Sindicats i el seu entorn

Els treballs de la primera fase ja estan pràcticament enllestits, ja que només manca soterrar les línies existents.
La setmana vinent s’iniciarà la segona fase de les obres de remodelació de la plaça dels Sindicats i el carrer de Joaquim Bartrina. Aquesta segona fase contempla l’execució del carrer de Milà i Fontanals, en el tram comprès entre els carrers de Bartrina i de Víctor Balaguer. Les obres, recordem, van ser adjudicades a l’empresa Catalana de Inversión y Construcción Tres, S.L. (Grup CIC3) per un import de 627.000 euros.

La primera fase d’aquests treballs, que va començar el mes de març, es troba en un avançat estat d’execució. Durant aquesta fase, les obres s’han concentrat a la plaça dels Sindicats, prioritzant la circulació de vianants al carrer de Juan Ramón Jiménez. Això ha estat possible gràcies a l’aplicació de dues mesures principals: d’una banda, la part nord del c/ Juan Ramón Jiménez s’ha integrat a la superfície de la plaça dels Sindicats, creant un únic espai; i, de l’altra, a la part sud s’ha pacificat el trànsit unint les voreres dels carrers de Joaquim Bartrina, Juan Ramón Jiménez i Milà i Fontanals. Alguns elements de mobiliari urbà i il•luminació, com són les pilones, els bancs i els fanals, ajuden a identificar aquest àmbit com un únic espai urbà a banda i banda del carrer de Joaquim Bartrina. A més, també s’ha creat una nova zona de jocs infantils. En total s’han reurbanitzat 4.291,98 m2, dels quals 860 m2 corresponen a la nova superfície de la plaça.

En aquests moments, s’està a l’espera de les companyies de serveis per poder soterrar les línies i retirar els pals existents a la plaça. Així, durant unes setmanes, se solaparan els treballs de les fases 1 i 2.

La segona fase de les obres, que començarà la setmana vinent, se centrarà al carrer de Milà i Fontanals, on s’ampliaran les voreres i es deixarà una zona d’aparcament en línia. Aquesta fase té un termini previst d’execució d’un mes i mig.

I per últim, pel que fa al carrer de Joaquim Bartrina, s’aprofitaran els treballs d’urbanització per a fer-hi una millora completa, des dels elements del mobiliari urbà fins als serveis. Així, a banda de la reforma del traçat del carrer, també se soterrarà la part aèria de la xarxa de baixa tensió. Aquesta fase és previst que s’iniciï al juliol.

Afectacions viàries
Mentre durin els treballs de la segona fase es tallarà el trànsit al carrer de Milà i Fontanals entre els carrers de Bartrina i de Víctor Balaguer. Els vehicles que vulguin accedir al tram del c/ Milà i Fontanals comprès entre el c/ Víctor Balaguer i la plaça de l’Agricultura s’hauran de desviar pel c/ Joan Maragall. En la mesura del possible es facilitarà l’accés dels veïns als seus habitatges.

Paral·lelament, i fins que no s’enllesteixin els treballs contemplats a la primera fase, continuarà tallat el c/ Juan Ramón Jiménez des de l’avinguda de l’Estatut i fins la plaça dels Sindicats. Igualment, seguiran inutilitzades les places d’estacionament que hi ha en aquest tram.

Durant la tercera fase, la que tindrà lloc al c/ Bartrina, l’afectació viària serà notable. El carrer de Joaquim Bartrina quedarà totalment tallat al trànsit en el tram comprès entre el c/ Joan Maragall i l’avinguda de l’Estatut. Els veïns que tinguin garatges a la zona seran els únics que podran accedir als carrers adjacents a Bartrina.

El consistori ha previst dos itineraris alternatius per sortir de la ciutat: d’una banda, des del c/ Joan Maragall, els vehicles es podran dirigir fins a la plaça de l’Agricultura i l’avinguda de l’Estatut per anar direcció tant Terrassa com Sant Cugat; i, de l’altra, des del c/ Duran i Bas, podran dirigir-se a la plaça del Progrés, trencar al c/ Mare de Déu de Fàtima, seguir pel c/ Tres d’Abril en direcció al c/ Edison.

Per minimitzar al màxim els inconvenients, es preveu que aquesta tercera fase d’obres es desenvolupi durant els mesos d’estiu, un cop hagi finalitzat el període escolar.