Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la preinscripció escolar per al curs 2014-2015 amb un lleuger augment d’alumnes a secundària L’oferta educativa és similar amb un total de 1.495 nous alumnes de P3 i de 1r d’ESO. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Comença la preinscripció escolar per al curs 2014-2015 amb un lleuger augment d’alumnes a secundària

L’oferta educativa és similar amb un total de 1.495 nous alumnes de P3 i de 1r d’ESO.
De l’11 al 21 de març comença el període de preisncripció per als ensenyaments de segon cicle d’Educació Infantil, Primària i Secundària, que les famílies hauran de formalitzar en l’escola o institut escollit en primera opció, o bé a través d’internet fins a les 24 h del dijous 20 de març, tot i que s’haurà de portar la documentació al centre dintre del termini. Les llistes definitives dels alumnes admesos a cada centre es publicaran el 15 de maig i la matrícula per aquests ensenyaments obligatoris serà del 10 al 13 de juny per als alumnes d'infantil, primària i primer d'ESO i entre el 23 i el 27 de juny per a la resta dels cursos d'ESO.

L’oferta educativa de les escoles i instituts de la nostra ciutat es manté en el mateix nombre: 31 nous grups per als nous alumnes de P3 i 15 més per als que passen de l’escola a l’institut, distribuïts en 4 al Duc de Montblanc, 2 al J.V. Foix, 3 a L’Estatut, 3 al Torrent dels Alous (que augmenta un grup respecte al curs passat) i 3 a La Serreta. En total, pel curs 2014-2015, a Rubí hi ha 775 places pels centres de primària, de les quals 525 corresponen a P3 a les escoles públiques i 250 als centres concertats; i 720 places per a 1r d’ESO, distribuïdes en 450 als instituts públics i 270 als concertats. Per tant, respecte a l’any anterior, augmenta en 30 places el nombre d’alumnes per a 1r de l’ESO (690 places al curs passat).

Les dates de preinscripció per a la resta d’estudis són les següents:

  • Batxillerat, cicles formatius de grau mitjà i formació professional d'arts plàstiques i disseny: del 13 al 23 de maig.
  • Cicles formatius de grau superior de formació professional d'arts plàstiques i disseny: del 27 de maig al 6 de juny.
  • Ensenyaments professionals de música o de dansa: de l'11 de març al 4 d'abril.
  • Ensenyaments superiors de disseny i conservació i restauració de béns culturals, d'art dramàtic, de música i de dansa: cal consultar-ho als centres.
  • Ensenyaments esportius: del 13 al 23 de maig per al primer període.
  • Escoles oficials d'idiomes: Per al primer període, de l'1 al 4 de setembre, per Internet, i el 4 de setembre, presencialment. Per al segon període, del 2 al 23 de gener, per Internet; i el 23 de gener, presencialment.
  • Formació de persones adultes. Del 23 al 30 de juny.
  • Llars d'infants: al mes de maig.


Sense canvis en la documentació i els criteris

Pel que fa a la documentació i criteris, es mantenen els mateixos que l’any passat. Així, a més de la sol·licitud de preinscripció, cal lliurar l’original i la fotocòpia del llibre de família (o altres documents relatius a la filiació), l’original i la fotocòpia del document nacional d'identitat (DNI) de la persona sol·licitant, o de la targeta de residència on consta el NIE si es tracta de persones estrangeres; l’original i fotocòpia del DNI de l’alumne/a si és major de 14 anys; i l’original i la fotocòpia de la targeta sanitària individual (TSI).

Pel que fa als criteris que el departament d’Ensenyament aplica de forma general, són els següents:
- Per tenir germans/es escolaritzats al centre o pares o tutors que hi treballen: 40 punts.
- Domicili habitual en l'àrea d'influència del centre: 30 punts.
- Lloc de treball dels pares o tutors dins l'àrea d'influència del centre: 20 punts.
- Domicili habitual al mateix municipi del centre sol·licitat en primer lloc, però no en la seva àrea d'influència: 10 punts.
- Pare o la mare, el tutor o la tutora beneficiaris de l'ajut de la renda mínima d'inserció: 10 punts.
- Discapacitat de grau igual o superior al 33% de l’alumne/a, el pare, la mare, tutor/a, o germà/na de l'alumne/a: 10 punts.

Més informació.