Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença la nova programació d’activitats de la Biblioteca Mestre Martí Tauler L’hora del conte continua essent l’activitat amb major participació amb més de 3.000 assistents al 2011. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença la nova programació d’activitats de la Biblioteca Mestre Martí Tauler

L’hora del conte continua essent l’activitat amb major participació amb més de 3.000 assistents al 2011.
La programació d’activitats de la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler d’aquest primer semestre s’enceta amb un nou cicle de conferències que aproparan als usuaris i a temes tan pròxims com Gaudí i la Sagrada Família, tan pràctics les claus per gestionar projectes informàtics, la gestió del talent o els usos de l’àloe vera, o tan diversos com l’entorn dels infants amb problemes de comunicació i relació (autisme), la geocromoteràpia, què diuen les dones que escriuen o la metaintel·ligència emocional, entre d’altres, fins arribar a una dotzena d’actes previstos. Algunes d’aquestes conferències, que s’inicien aquest mateix mes, seran d’experts rubinencs com Olga Virgili Atkins, Francisco Suliam o Miquel Àngel Navarro. L’any passat quasi 300 persones van assistir a les onze conferències que es van organitzar en aquest equipament municipal.

Però el volum més important, tant de participació com d’activitats, es troba en les dedicades al públic infantil, pel qual enguany hi ha més de 50 activitats entre les sessions d’hores del conte dels dimarts per a infants d’1 a 4 anys, dels dimecres per als de 4 a 7 anys o els contes en anglès i en català un cop al mes; els tallers de manualitat que s’organitzen a l’espai família, amb una sessió molt especial amb Pep Borràs per que cadascú creï la seva pròpia mascota del petit Bodum; o les activitats de Nascuts per llegir, un dels projectes nous posat en funcionament fa un mesos que ha registrat una bona participació amb 61 famílies inscrites, que continuaran aquest any les seves sessions d’un dissabte cada mes a les 11 h. Així mateix, més de 3.000 infants van participar en algunes de les activitats proposades per la Biblioteca, mentre que uns 2.500 escolars van assistir a alguna de les visites que organitzen per als centres educatius.

Altres activitats que continuaran seran les presentacions de llibres diversos, com “Suspendidos en el tiempo” de l’autora rubinenca i coordinadora del club de lectura Veus de dones Gracia Pérez, entre d’altres, fins a un total de 7 trobades amb diferents autors; els clubs de lectura que també tenen molt bona acollida ja que l’any passat van participar més de 400 lectors habitual en les diverses sessions que es van fer, tot i això, el club de lectura de còmics es deixarà de realitzar en aquesta nova programació; o les activitats en col·laboració amb Dharma Ioga per tal d’aprendre relaxació i meditació.

En total, l’any passat, 8.634 persones van participar en alguna de les 409 activitats proposades, entre les que no es comptabilitzen els assistents a alguna de les 63 exposicions que la Biblioteca va organitzar entre les exposicions d’artistes locals, de la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb altres serveis i de bibliogràfiques específiques d’autors o temàtiques. Fins al mes d’agost de 2012, hi ha programades cinc exposicions de moment.

A banda de l’àmplia participació en les 58 sessions de l’hora del conte en el cas dels infants i dels clubs de lectura en el cas dels adults, també registren importants taxes de participació els assistents a les tertúlies literàries amb 692 persones, als concerts i audicions amb 631 assistents, i els participants en cursos i tallers amb 306 persones.