Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença l’asfaltat de l’avinguda Bizet, la primera obra del pla d’inversions als polígons industrials Els treballs es duran a terme durant aquesta primera quinzena d’octubre i no comportaran cap tall de trànsit. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença l’asfaltat de l’avinguda Bizet, la primera obra del pla d’inversions als polígons industrials

Els treballs es duran a terme durant aquesta primera quinzena d’octubre i no comportaran cap tall de trànsit.
L’Ajuntament de Rubí durà a terme diferents actuacions als polígons industrials de Can Jardí i Cova Solera amb l’objectiu de millorar el trànsit en aquestes zones de la ciutat.

Una d’aquestes actuacions consistirà en l’arranjament de l’avinguda Bizet, ubicada al polígon industrial de Can Jardí, amb l’objectiu de garantir la màxima seguretat i comoditat de tots els usuaris a l’hora de circular per aquesta via. Les obres, que han estat adjudicades a l’empresa Europea de Asfaltos SL (Euroasfalt) per un import de 116.230 euros, començaran la primera setmana d’octubre. El termini d’execució és d’una setmana.

En primer lloc, en aquelles zones on el paviment de la calçada es troba en més mal estat, amb esquerdes importants i roderes marcades com a conseqüència del pas dels vehicles, es demolirà la caixa de paviment existent i se n’hi col·locarà una de nova.

En segon terme, es fresarà i reposarà la capa de trànsit en les franges d’un metre d’amplada adjacents a la vorera, sense reduir-ne el gruix. Pel que fa a la resta de la calçada i les zones d’aparcament, s’executarà una nova capa de trànsit amb l’objectiu de regularitzar tot el nou paviment projectat.

I per últim, donat que existeix una xarxa de clavegueram unitària a la zona de la calçada, s’adaptaran les tapes de registre dels pous existents a la nova rasant.

L’avinguda Bizet, que té una longitud total de 431 metres i una amplada de 20,5 metres, compta amb voreres de 2,6m a cada banda del carrer i zones d’estacionament de 3 metres d’amplada. La calçada fa 9,3 metres d’amplada.

Altres actuacions

A banda de l’actuació a l’avinguda Bizet, el consistori també crearà una rotonda entre les avingudes de Can Sucarrats i de Roma i el carrer d’Atenes, al polígon industrial de Cova Solera.

A finals d’aquest mes s’aprovarà el projecte executiu d’aquesta rotonda i és previst que les obres puguin iniciar-se durant l’últim trimestre d’aquest any.

Paral·lelament, s’està elaborant un estudi d’alternatives per tal de construir una rotonda a la confluència entre l’avinguda de Wagner i els carrers Schubert i Vivaldi, al polígon de Can Jardí.

Un cop fet l’estudi, es replantejarà in situ amb New Jerseys de plàstic per tal de comprovar el correcte funcionament de la nova rotonda i la seva viabilitat.

Aquestes 3 actuacions tenen un cost d’uns 350.000 euros.

1,5 milions per als polígons en els dos darrers anys

L’Ajuntament de Rubí també ha dut a terme diverses actuacions de manteniment als polígons industrials de la ciutat. En total s’han realitzat 15 actuacions, amb un cost de 25.000 euros.

A Can Jardí s’han realitzat diferents obres de manteniment als carrer Schubert, Mozart, Verdi, Vivaldi, Tchaikowsky, Puccini i a l’avinguda Bizet. Pel que fa al polígon Rubí Sud / Can Pi de Vilaroc, s’han dut a terme 2 actuacions al carrer Domènech i Montaner, mentre que a Cova Solera s’ha asfaltat el pont que uneix la carretera C-1413 amb el polígon.

Actualment s’estan estudiant noves actuacions de reparacions d’asfaltat a les zones industrials de la ciutat.

D’altra banda l’any passat, el Fons Estatal d’Inversió Local (FEIL) va finançar diferents actuacions als polígons industrials de la ciutat. Concretament, es va ampliar el vial de connexió entre les carreteres BP-1503 i C-1413a al polígon Molí de la Bastida, amb una inversió de 1.036.415 euros; i es van millorar les voreres i l’enllumenat de l’avinguda de l’Astronomia i la plaça d’Urània, amb una aportació econòmica de 400.000 euros.