Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença el seminari sobre intervencions policials dins de les V jornades policials La inauguració s’ha fet avui dilluns, 17 de novembre, al Castell. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença el seminari sobre intervencions policials dins de les V jornades policials

La inauguració s’ha fet avui dilluns, 17 de novembre, al Castell.
Avui, 17 de novembre, s’ha inaugurat al Castell-Ecomuseu el seminari sobre intervencions policials que organitza a Rubí la International Police Association (IPA) del 17 al 21 de novembre, dins de les V Jornades Policials.

Al voltant d’uns 260 professionals del món de la seguretat participaran al llarg d’aquests dies a les sessions programades, amb una mitjana d’una quarantena d’assistents en cada una d’elles, provinents d’arreu de Catalunya, País Basc, Madrid, Ceuta i Soria, entre d’altres.

Durant l’acte d’inauguració, l’inspector en cap Miquel Pedrosa ha explicat que l’objectiu principal del seminari és “compartir les experiències entre els companys i donar a conèixer les nostres tasques policials, de vegades molt desconegudes i de les quals solen destacar-se fets negatius”. Segons Pedrosa, el seminari servirà per “establir lligams i intercanviar coneixements entre els diferents cossos de seguretat, un fet que sens dubte enriqueix al nostre municipi”. Coneixements sobre diversos temes entre els quals Pedrosa ha destacat el crim organitzat, la falsificació de documents, la protecció de la gent gran, els perills d’Internet per als joves, les xarxes d’immigració i els delictes contra la seguretat del trànsit.

Per altra banda, Felipe Fernández, president d’IPA Vallès Occidental, ha agraït la presència dels ponents i ha destacat la importància de tots els temes que s’hi tractaran al llarg de la setmana i “l’amistat que s’estableix entre els companys en aquestes trobades”. Per la seva banda, Diego Rodríguez, representant d’IPA Espanya ha assenyalat que la celebració del seminari “demostra que aquesta agrupació és una de les més actives al país”, destacant també les tasques d’ajuda humanitària que desenvolupa l’associació.

Després de l’acte d’inauguració s’ha donat pas a la primera de les sessions previstes dins del seminari, sobre el terrorisme islamista, Al-Qaeda, mètodes d’intervenció del terrorisme Yihadista i resposta militar, policial i dels serveis d’intel•ligència.

Exhibició canina

Aquest dissabte al matí es va celebrar l’exhibició canina a la Rambla del Ferrocarril. Segons la policia local, s’estima que al voltant d’uns 700 ciutadans i ciutadanes van assistir al llarg del matí a aquesta activitat que va anar a càrrec de la unitat canina de les policies locals de Rubí, Sant Boi i Tortosa, dels Mossos d’Esquadra, de la guàrdia urbana de Barcelona, de la Guàrdia Civil i del Cos Nacional de Policia.

En total hi va participar una desena de gossos ensinistrats que van realitzar exhibicions d’obediència, detecció d’explosius i d’estupefaents i tasques de seguretat.

Pel que fa a la unitat canina de la Guàrdia Civil, aquesta unitat va participar en la desarticulació de la cèl•lula islamista de suport a terroristes d’Al Qaeda realitzada a mitjans d’octubre i que va acabar amb la detenció de diversos individus a Barcelona (Santa Coloma de Gramenet, Cerdanyola del Vallès, Vilanova i la Geltrú i Badalona), Madrid i Cadis.

L’exhibició canina també ha servit per presentar a Bosco, un gos de la raça pastor txec que des de fa 3 mesos forma part de la unitat canina de la Policia Local de Rubí. Bosco té dos anys d’edat i està ensinistrat per a realitzar tasques de seguretat.

Més informació