Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comença el cicle d’activitats familiars dels Diumenges al museu El pròxim diumenge 20 de març hi haurà l’espectacle “Compte amb les bruixes'. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Comença el cicle d’activitats familiars dels Diumenges al museu

El pròxim diumenge 20 de març hi haurà l’espectacle “Compte amb les bruixes'.
El pròxim diumenge 20 de març comencen els espectacles i activitats familiars que el Museu Municipal El Castell Ecomuseu Urbà organitza anualment i en aquest cas coincideix amb les celebracions que l’Ajuntament ha organitzat per commemorar l’Any Internacional dels Boscos pel qual s’obriran les portes del nou Arborètum al Castell.

Aquest primer espectacle, Compte amb les bruixes!, que començarà a les 12 h i s’adreça a nens i nenes a partir de 3 anys, coincideix amb l’exposició “Per bruixa i metzinera. La cacera de bruixes a Catalunya” del Museu d’Història de Catalunya, que es pot visitar fins a l’abril al Castell i que s’adreça especialment al públic infantil.

Hi ha altres espectacles també relacionats amb exposicions que hi haurà en aquell moment al Castell, com els “Jocs dansats de l’antic Egipte”, una activitat familiar per endinsar-se en el món de les danses egípcies a través del joc i l’expressió corporal, i que, desenvolupat per la companyia Frec a Frec, s’adreça també a nens i nenes a partir de 3 anys. Aquest espectacle es podrà veure el 17 d’abril a les 12 h, uns dies després de la inauguració de l’exposició “Tutankamon. Imatges d’un tresor sota el desert egipci”, una exposició itinerant del Museu Egipci que es podrà visitar del 15 d’abril al 24 de juliol.
També relacionat amb aquesta mostra sobre Egipte, es farà l’espectacle “I tu tanka, Mon” el pròxim 15 de maig, a càrrec de la Companyia El món de la Mon, per a nens i nenes a partir de 5 anys. La Món, una incansable viatgera que durant el seu pas per Egipte va viure un munt d’aventures, explicarà històries de l’antic Egipte a través d’enigmes que tot el públic l’haurà d’ajudar a descobrir per tal d’esbrinar els secrets que amaguen les piràmides.

I ja després de l’estiu, el 23 d’octubre es farà el taller “Fabriquem un cotxe!” en el qual els participants fabricaran un cotxe treballant la part tècnica de la construcció, adaptada a les diferents edats i recordant els diferents enginys industrials que, des de principis de segle XIX, han marcat el panorama industrial català. A càrrec de la Companyia La Residual, s’adreça a infants majors de 3 anys i es recomana portar roba que es pugui embrutar.

Al voltant de Nadal hi haurà l’última de les activitats organitzades en aquest cicle 2011 pel Museu Municipal: Canta contes: Ja arriba Nadal, en el qual la Companyia Noé Rivas explicarà dos contes i interpretarà un seguit de músiques i danses d’arreu del món per conèixer el perquè de totes les tradicions que envolten les festes nadalenques. Aquesta activitat es farà el diumenge 18 de desembre a les 12 h i, com la resta d’activitats, és gratuïta. Tots els nens i nenes que participen en qualsevol de les propostes hauran d’anar sempre acompanyats d’algun adult.

L’any passat van participar un total de 600 nens i nenes en les nou activitats que es van organitzar al Castell.

Més informació.