Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cloenda rubinenca a l’aire lliure del “Compartim converses” Uns 250 alumnes d'instituts de la ciutat participen en el programa. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Cloenda rubinenca a l’aire lliure del “Compartim converses”

Uns 250 alumnes d'instituts de la ciutat participen en el programa.
El divendres 13 de maig al migdia, en un acte presentat pel Pla educatiu d’entorn, es va cloure l’edició d’aquest curs del “Compartim converses”. Uns dos-cents cinquanta nois i noies dels quatre instituts públics (L’Estatut, Duc de Montblanc, La Serreta i J. V. Foix) i dues escoles concertades (Escola Montserrat i Col·legi Maristes) han format parelles lingüístiques durant unes setmanes a l’hora del pati.

L’acte de cloenda va tenir lloc a la plaça Montserrat Roig i va ser organitzat en gran part pels mateixos alumnes. En la primera part ens van delectar la bateria de Ferran Merino i el saxo de Pau Magdaleno, amb unes melodies fresques i ballables. En la segona part uns alumnes del Duc de Montblanc, que havien escollit el crèdit variable de teatre, van representar Augusta, escrita per José Saldaña, que és un d’aquests alumnes, en la qual per mitjà d’unes escenes curtes les actrius i els actors van saber posar damunt de la taula una història de violència domèstica que acaba d’una manera molt colpidora i que fa rumiar de debò. Cal destacar el bon ús que van saber fer de l’espai públic sense haver tingut l’oportunitat d’assajar prèviament: l’acció teatral es desenvolupava també pels espais de circumdaven l’escenari. Els va dirigir el professor Enric Sarrate.

Les regidores d’Educació, Ana M. Martínez, i del Comissionat de Política Lingüística, Arés Tubau, van convidar a pujar dalt de l’escenari els responsables de cada centre que han fet el seguiment del programa i els van lliurar els certificats dels participants.