Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Clausura del Taller d’ocupació per millorar la qualitat de vida de les persones dependents El regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, lliura els diplomes a les dones que han fet el curs. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Clausura del Taller d’ocupació per millorar la qualitat de vida de les persones dependents

El regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà, lliura els diplomes a les dones que han fet el curs.
Les 10 dones del barri de “El Pinar” que han recollit el diploma en l’acte de clausura del Taller d’ocupació “Millorem la qualitat de vida de les persones dependents” han estat qualificades professionalment mitjançant una formació que les capaciti per desenvolupar una tasca de suport realitzant serveis d’interès social a la seva comunitat de veïns, en concret a les persones dependents del seu barri amb l’objectiu de millorar les seves qualitats de vida. Les participants en el taller han rebut el títol acreditatiu d’aquesta formació de mans del regidor de Promoció Econòmica i Treball, Jaume Buscallà.

Al llarg de l’any que ha durat el taller d’ocupació, les deu dones, veïnes de “El Pinar”, han adquirit una formació professional i una pràctica laboral de qualitat, amb accions tant teòriques com pràctiques, fomentant l’adquisició d’hàbits i actituds de treball necessàries i valorades per les empreses (puntualitat, iniciativa, responsabilitat, participació, compromís, etc.).
Pel que fa a la formació teòrica, s’ha impartit el temari general d’Auxiliar de la llar i altres matèries formatives com català, formació bàsica, medi ambient, prevenció de riscos laborals, informàtica i manipulació d’aliments; s’han programat visites a diferents centres de treball, com la Deixalleria Municipal. La Finca Font del Ferro, el Museu Etnogràfic Vallhonrat, la Residència El Cel de Rubí i la Tintoreria Clat; i s’ha realitzat una sessió informativa per part de la Creu Roja Rubí - Sant Cugat.
La part més pràctica s’ha desenvolupat en domicilis del seu barri, gràcies a la coordinació amb l’Àmbit de Serveis Socials de l’Ajuntament de Rubí, on han desenvolupat tasques pròpies de neteja de la llar i d’ajuda a l’usuari (canvi de llençols, posar rentadora, canvi de roba d’armari, acompanyament…), així com reparacions de petites avaries.

Aquest projecte, d’una banda, pretén promoure l’ocupabilitat de les alumnes - treballadores i, per altra, atendre amb professionalitat i qualificació les necessitats comunitàries de la llar i d’atenció a les persones dependents, alhora que aconseguir generar llocs de treball pel col·lectiu de dones aturades majors de 25 anys del barri del Pinar.