Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Centenars de rubinencs i rubinenques celebren el 32è aniversari del mític elefant blau El passat divendres 25 de juny, la plaça del Dr. Pearson es va omplir de festa per celebrar el 32è aniversari d’un monument urbà que ha esdevingut molt més. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Centenars de rubinencs i rubinenques celebren el 32è aniversari del mític elefant blau

El passat divendres 25 de juny, la plaça del Dr. Pearson es va omplir de festa per celebrar el 32è aniversari d’un monument urbà que ha esdevingut molt més.
Aproximadament unes 400 persones van gaudir de la celebració organitzada al voltant de l’elefant, per l’Àmbit d’Identitat i Projecció Exterior de l’Ajuntament i La Botiga de Rubí – Oficina de Turisme, que va comptar amb animació pels més menuts, malabars, clown..., i un berenar tradicional amb pa i xocolata i sucs de fruita. La canalla també va poder gaudir d’un taller de plastilina, on podien reproduir la seva pròpia figureta del Bòdum per tal de gaudir d’un record de l’esdeveniment. Aquesta activitat va comptar amb la col•laboració de l’empresa ubicada a Rubí JOVI, S.A., que va cedir el material per dur-la a terme. Finalment, la festa va concloure amb el tradicional “Per molts anys”, que tots els participants de la festa van voler dedicar-li al protagonista de l’esdeveniment.

El Bòdum va ser inaugurat el 25 de juny de 1978. Va néixer de la imaginació de l’il·lustrador Cesc Mateu i del sempre imaginatiu i participatiu artista local, Pep Borràs que va concebre en tres dimensions el seu dibuix. Aleshores una colla d’amics, el Col·lectiu Bòdum, van estar treballant una bona colla de mesos en un garatge per fer-lo realitat. I, després que el director de l’escola d’art del moment, Jordi Pujol, donés l’aprovació de la qualitat de l’escultura, es va instal·lar inicialment al centre de la plaça, ben envoltat per la coordinadora de grups d’esplai, els gegants de roba de la taula de joves i el grup d’animació de titelles Naip que el van acompanyar des de l’Ajuntament a la seva ubicació.

Era inicialment de color gris, i tot i les diferents innocentades i canvis de color, ara ja fa força temps que va adquirir el seu color blau. Pesa aproximadament dues tones i està fet d’una estructura de tija de ferro i ciment. Té una alçada 2,40 metres, una llargada de 2,50 metres i una amplada de 2,80 metres.

Amb els pas dels anys, el Bòdum, s’ha convertit en una referència fonamental de la identitat rubinenca així com en un espectador de la història de la nostra ciutat. “Quedem a la plaça de l’elefant” o “ens trobem al costat de l’elefant” són frases que molts rubinencs i rubinenques de diferents generacions han fet servir i continuaran fent servir.