Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carrey 'emocionat' ha dipositat a Rubí el primer vot accessible de l'estat espanyol L’alcaldessa, Carme García, ha acompanyat fins a l’urna a l’impulsor del vot secret per als invidents. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carrey 'emocionat' ha dipositat a Rubí el primer vot accessible de l'estat espanyol

L’alcaldessa, Carme García, ha acompanyat fins a l’urna a l’impulsor del vot secret per als invidents.
La normalitat amb què ha transcorregut la jornada electoral a Rubí només ha estat trencada el matí de diumenge, 9 de març, per la gran presència de mitjans que han envoltat José Ángel Carrey, a la seva arribada al col•legi Maria Montessori. L’invident rubinenc, impulsor del vot secret per als cecs, ha estat el primer en exercir quest dret a l’Estat. A les 10 del matí, i acompanyat per l’alcaldessa, Carme García, ha accedit al col•legi electoral, ha recollit el pack de vot per a invidents i ha procedit a triar els i les polítiques a qui ha donat el seu vot tant al Congrés com al Senat.

Carrey, a la sortida del col•legi electoral, ha atès als mitjans que s’han desplaçat fins a Rubí qualificant la jornada “històrica” i ha manifestat trobar-se “emocionat perquè es la primera vegada que realment voto”. Carrey ha explicat que 333 invidents de Catalunya exerciran el seu dret al vot de forma secreta de la mateix forma que ho ha fet ell aquest matí a Rubí i que més de 1.600 ho faran a tots l’Estat. El rubinenc ha afirmat que “no és tan important el nombre d’invidents que votem com que se’ns respecti un dret fonamental que és el que he pogut exercir jo aquest matí”. Carrey ha agraït el suport de l’Ajuntament de Rubí per ser “la primera administració local que va creure en mi i que va impulsar políticament una demanda que avui ja és realitat”.
Per la seva banda, ’alcaldessa, Carme García, s’ha mostrat “satisfeta i alhora emocionada per haver ajudat al col•lectiu d’invidents a aconseguir el que la resta de ciutadans ja podem fer que és votar sense l’ajuda de ningú”.

Normalitat sense incidents destacables

A les 9 del matí s’han obert les 78 meses ubicades als 27 col•legis electorals de Rubí sense cap incidència. Al llarg del matí la tònica dominant ha estat la normalitat a excepció de la presència d’una parada informativa de la Plataforma Pel Dret a Decidir que s’ha instal•lat al passeig Francesc Macià cantonada amb el carrer Sant Cugat. Els Mossos han procedit a aixecar acta de la seva presència i de les persones que estaven presents a la parada en aquells moments, una acta que trametran a la Junta Electoral. A ¾ de 12 del migdia els impulsors de la iniciativa han desmuntat la parada informativa.

Aproximadament a les 14 h es donarà a conèixer el primer avanç de participació a la ciutat. Les primeres impressions recollides als col•legis electorals és que el ritme de persones que en aquests moments ja han exercit el seu dret a vot és alt. A mode d’exemple, al col•legi Joan Maragall, abans d’obrir-se les meses, una quinzena de persones ja feien cua per votar.

El percentatge de participació a Rubí pot ser un indicador important de la participació global a Catalunya si es té en compte que la nostra ciutat ha estat un dels municipis més abstencionistes del principat.