Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'Carnaval Batman', del rubinenc Miquel Ibáñez, serà la imatge del Carnaval 2012 Un total de 13 treballs s’han presentat al concurs de cartells d’enguany, en aquesta ocasió sota el lema 'Un carnaval de sèrie'. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

'Carnaval Batman', del rubinenc Miquel Ibáñez, serà la imatge del Carnaval 2012

Un total de 13 treballs s’han presentat al concurs de cartells d’enguany, en aquesta ocasió sota el lema 'Un carnaval de sèrie'.
“Carnaval Batman”, de Miguel Ibáñez Domingo, és la proposta guanyadora del concurs de cartells de Carnaval 2012, que aquest any porta el lema “Un Carnaval de sèrie” i que se celebrarà del 16 al 22 de febrer. El jurat, presidit per la regidora de Promoció de la Cultura, Maria Mas, i integrat per professionals del món del disseny i membres del consistori rubinenc, ha escollit aquest cartell entre un total de 13 propostes.

L’autor del cartell guanyador, de 35 anys, nascut a Barcelona i resident a Rubí des de fa 6 anys, és llicenciat en Belles Arts per la UB. Especialitzat en disseny gràfic, des de fa 12 anys és director d’art en una editorial de moda de Barcelona, on treballa fent tasques de disseny publicitari i web, maquetació i retoc fotogràfic, entre d’altres.

Aquesta és la primera vegada que Ibáñez es presenta a un concurs artístic. “Vaig decidir presentar-m’hi perquè la meva dona em va animar. I em va agradar la idea de gaudir d’un projecte on jo mateix fos el meu propi client a l’hora de prendre les decisions”.

A l’hora de confeccionar el cartell, Miguel Ibáñez es va inspirar en elements clàssics del Carnestoltes, com ara les màscares; personatges i sèries de televisió, entre d’altres Batman i Robin, “V” i l’Spock d’Star Treck; i altres elements televisius. Finalment, es va decantar per una idea que l’ha fet guanyar el concurs: “Vaig decidir presentar tot un seguit de televisors que donessin el missatge que s’havia de transmetre a les seves pantalles, utilitzant el grafisme onomatopeic propi de la sèrie clàssica “Batman” i treballant la tipografia i el color per accentuar el caràcter festiu del Carnaval”. La proposta guanyadora, premiada amb 750 euros, està treballada totalment per ordinador.

El cartell guanyador i una selecció dels millors treballs presentats al concurs s’exposaran temporalment en un equipament cultural en el marc de la celebració del Carnaval 2012.