Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme Garcia: 'Són unes retallades de gran impacte per a tota la ciutadania i les capes més vulnerables' L'alcaldessa mostra rebuig contra les retallades anunciades pel govern central https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme Garcia: 'Són unes retallades de gran impacte per a tota la ciutadania i les capes més vulnerables'

L'alcaldessa mostra rebuig contra les retallades anunciades pel govern central
“Són unes retallades que afecten a molta gent, vull mostrar el meu rebuig perquè en aquest context si només es fan retallades sense mesures de reactivació econòmica no hi haurà creixement' ha afirmat l'alcaldessa de Rubí, Carme Garcia, en el transcurs d'una roda de premsa per fer una valoració sobre les darreres mesures aprovades per l'executiu central. Entre altres, aquest decret preveu la pujada de l'IVA a partir de l'1 de setembre, la pèrdua de la paga de nadal dels treballadors públics, de dies festius, entre altres mesures i que, segons ha dit, 'afecten a moltes persones, són mesures que tenen un impacte molt ampli cap a la ciutadania'. Pels comptes de l'Ajuntament, la pujada de l'IVA, per exemple, representa uns 700.000 euros més de despesa que obligaran a reajustar el pressupost municipal.
L'alcaldessa s'ha referit també als esborranys de la reforma dels governs locals que van més enllà de les condicions laborals de treballadors de l'administració, com ara la possible pèrdua de competències municipals, 'representa un canvi de model administratiu i polític, una recentralització de serveis', ha afegit en relació a que moltes d'aquestes competències passaran a ser gestionades per les diputacions, 'justament quan les diputacions s'estaven qüestionant'. El que Garcia Lores qualifica com 'un atac a la democràcia local', la reducció del 30% dels regidors dels ajuntaments de cara a les properes eleccions municipals, 'serà una pèrdua de democràcia ja que molts partits petits no podran tenir representació als municipis i això és anar en contra de la ciutadania'.

Ajuntament sanejat
L'alcaldessa s'ha referit als comptes de l'Ajuntament de Rubí, 'nosaltres hem tancat en positiu, hem pogut mantenir els serveis bàsics i a més fem mesures de reactivació econòmica', quan el gruix del deute el té el govern central i els ajuntaments només un 3%. Per tant, segons comentat, els ajuntaments que no han estat intervinguts i que tenen els comptes en ordre també estan penalitzats per aquesta reforma de la llei de bases de règim local, tot i que encara és un esborrany i no està tancada.