Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García: Som un sol poble gràcies, en part, a l’aposta per la immersió lingüística a les escoles L’alcaldessa va destacar la unió de totes les forces polítiques, socials i econòmiques de Rubí en la lluita contra la crisi. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García: Som un sol poble gràcies, en part, a l’aposta per la immersió lingüística a les escoles

L’alcaldessa va destacar la unió de totes les forces polítiques, socials i econòmiques de Rubí en la lluita contra la crisi.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, va ser l’encarregada de llegir el discurs institucional de la Diada Nacional de Catalunya. García va assenyalar que aquesta celebració serveix per “reforçar el sentiment d’unió i fraternitat del nostre País. Perquè som un sol poble. Un poble plural, però que malgrat les diferències, tenim realitats, preocupacions i esperances comunes”.

L’alcaldessa va afegir que “aquest és un punt de partida immillorable, en gran part, gràcies a l’aposta continuada, coherent i compartida per la immensa majoria de nosaltres de la immersió lingüística a les escoles. Immersió que, com s’ha demostrat en les últimes dècades, és un veritable instrument per a garantir la cohesió social i la igualtat d’oportunitats per als nostres fills i filles. I, a la vegada, una manera, no excloent, de fomentar l’ús de la llengua catalana i que garanteix el coneixement i ús del català i el castellà al nostre país”.

Carme García també va fer referència a la situació econòmica actual, assegurant que “des de l’Ajuntament no defugim aquest problema”. Segons l’alcaldessa, “totes les forces polítiques, socials i econòmiques de Rubí estem treballant, dins de les nostres possibilitats, per tirar endavant accions i programes que fomentin la creació de llocs de treball i la reactivació econòmica de la ciutat”.

Durant el seu discurs, l’alcaldessa també va dir que cal aprofitar la Diada per “reivindicar i construir un catalanisme obert, plural i positiu. Un catalanisme que suma, un catalanisme de proposta i acció”. I és que, segons García, és “en aquests moments de dificultat quan es demostra la solidesa d’un poble”.

L’acte institucional commemoratiu de la Diada es va desenvolupar a la plaça de l’Onze de Setembre. A banda de la tradicional ofrena floral, amb la participació de l’Obrador Coral i la Societat Coral Unió Rubinenca, també va tenir lloc l’actuació de l’Escola de Sardanes Flor de Neu i de la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.