Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García signa el manifest de constitució del Fòrum d’alcaldes i alcaldesses per l’educació a Catalunya Els sota signants demanen al govern de la Generalitat que prioritzi la inversió en educació com la millor garantia de futur. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García signa el manifest de constitució del Fòrum d’alcaldes i alcaldesses per l’educació a Catalunya

Els sota signants demanen al govern de la Generalitat que prioritzi la inversió en educació com la millor garantia de futur.
L’alcaldessa de Rubí ha subscrit el manifest de constitució del Fòrum d’alcaldes i alcaldesses per l’educació a Catalunya que inicialment van impulsar els batlles d’Alcoletge, Alella, Alpens, Caldes de Montbui, El Prat de Llobregat, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Palafrugell, Sant Feliu de Llobregat, Santa Coloma de Gramanet, Santa Coloma de Cervelló i Tarragona.

El Fòrum d'alcaldes i alcaldesses per l'Educació és un òrgan de reflexió i de treball que vetlla per la qualitat de l'educació a Catalunya. Els diferents alcaldes i alcaldesses que l'integren demanen al govern de la Generalitat que prioritzi la inversió en educació “com la millor garantia de futur, la millor inversió possible per superar aquesta greu situació econòmica, política i social que viuen els pobles i ciutats de Catalunya”.

Com a corresponsables de l'educació dels ciutadans i de les ciutadanes dels diferents pobles i ciutats a qui representen, els alcaldes i les alcaldesses veuen amb preocupació la reducció del pressupost d'educació de la Generalitat en un 14% en només dos anys, perquè 'posa en perill el model d'escola pública catalana assolit amb tant d'esforç'. Una situació que consideren que s'agreuja amb la incorporació de les mesures imposades arreu de l'Estat pel Ministeri d'Educació.

En el manifest de constitució, afirmen que 'l'educació és la clau de l'èxit cultural, social i econòmic dels nostres veïns i de les nostres veïnes' i que 'no pot existir un bon projecte de poble o de ciutat sense un bon projecte educatiu que el vertebri. Per aquesta raó, i malgrat no tenir formalment la major part de les competències en educació, hem apostat sempre per tenir un paper actiu i corresponsable en els processos educatius dels nostres pobles i ciutats'. I afegeixen que 'per això no compartim la deslleialtat de l'actual govern de la Generalitat envers els compromisos de finançament i de planificació educativa amb els nostres municipis i vivim amb molta preocupació la seva manca de col·laboració i la marginació que els governs locals actualment patim respecte a les decisions educatives del nostre país'.