Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García: 'La injecció econòmica de l'Estat permetrà que totes les escoles públiques de Rubí es posin al dia' La inversió final a Rubí per l’any vinent serà de 27,7 milions d’euros. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García: 'La injecció econòmica de l'Estat permetrà que totes les escoles públiques de Rubí es posin al dia'

La inversió final a Rubí per l’any vinent serà de 27,7 milions d’euros.
L’Alcaldessa de Rubí, Carme García (PSC), juntament amb la tinenta d’alcaldia republicana, Arés Tubau, han fet públics els projectes d’obres i millores que es faran l’any vinent amb els diners que el govern estatal atorgaà a la ciutat dins el pla d’inversions destinades als municipis per fomentar la generació d’ocupació.

Uns diners que, segons ha explicat García, “complementen la inversió municipal i ajuden a avançar obres que teníem previstes al 2010 i fer-ne d’altres que no podíem fer en aquest mandat per falta de finançament”. Tot i que l’alcaldessa manté la necessitat de “continuar reivindicant la millora del finançament local de forma estable”, valora positivament la injecció de diners. Una opinió que la regidora Tubau comparteix. “Són uns diners ben rebuts que destinarem a la millora de la ciutat però no deixarem de reivindicar el finançament local”, ha dit.

L’alcaldessa ha explicat que les obres incloses en el Pla de finançament local estan pensades per millorar el teixit econòmic, per posar al dia els equipaments municipals, per millorar mediambientalment el municipi i per beneficiar tots els barris preservant l’equilibri territorial. El primer criteri de tots per incloure les actuacions dins el Pla, ha estat, tenir el projecte ja treballat i és que el Pla no permet la presentació d’idees sinó de projectes consolidats i que s’hagin posat en marxa. García ha explicat que Rubí pot accedir a aquest finançament extraordinari “perquè ha estat una ciutat previsora i tenim ja molts projectes redactats amb vistes a la seva execució futura”.

La millora del teixit econòmic vindrà donada pels llocs de treball que aquestes obres generaran. “Estem estudiant les fórmules que permetin que els treballadors contractats siguin de Rubí”, ha matisat García. Un altre aspecte que ha destacat l’alcaldessa és el de la modernització d’infraestructures amb la construcció del vial entre les rotondes que uneix l’antiga carretera de Sabadell i la carretera de Molins de Rei.

Una de les partides més importants, 1,7 milions d’euros, es destinarà a millorar els equipaments municipals, les escoles públiques i les instal•lacions esportives i culturals de la ciutat. L’alcaldessa ha destacat especialment aquesta actuació. “La injecció econòmica de l’Estat permetrà que totes les escoles públiques es posin al dia”, ha apuntat. García ha explicat que es faran tots els treballs necessaris (calefacció, electricitat…) perquè els centres estiguin en perfecte estat de funcionament.

Les mesures de millora mediambiental del municipi també és una de les prioritats que marquen les actuacions programades. Per a la implementació del Pla d’adequació d’estalvi energètic de l’enllumenat públic, s’hi destinaran 1,7 milions d’euros.

El darrer criteri aplicat en la selecció de les actuacions ha estat el de l’equilibri territorial. Les accions seleccionades beneficien diferents barris de la ciutat. Així, s’han escollit projectes que es faran a per La Serreta, Ca n’Oriol, la zona centre, la zona del Mercat o Ca n’Alzamora.

Durant la seva intervenció, la regidora i tinenta d’alcaldia, Arés Tubau, ha insistit en els mateixos arguments aportats per l’alcaldessa, destacant el caràcter social i de suport al teixit econòmic de les actuacions programades, així com la complementarietat dels diners aportats per Madrid als ja previstos en el pressupost municipal.

Les obres incloses al Pla de Finançament Local s’hauran d’iniciar, com a molt tard, el 13 d’abril de l’any vinent i hauran d’estar finalitzades el darrer trimestre. L’alcaldessa ha explicat que, per fer possibles aquests terminis, es contempla un procediment d’urgència que accelera tots els processos administratius ordinaris de l’administració per adjudicar i executar obres.

27,7 milions d’euros d’inversió per al 2009

Amb la suma de l’aportació de l’anomenat “Pla Zapatero” de 12,5 milions d’euros a les inversions programades als pressupostos municipals per l’any vinent, a Rubí s’invertiran 27,7 milions d’euros l’any 2009.

Caldrà fer, però, algunes modificacions al llistat d’inversions aprovat inicialment al darrer Ple, donat que hi alguns projectes que han passat a formar part del Pla de Finançament Local amb una major dotació econòmica permeten que es puguin executar al cent per cent. Aquestes actuacions, que ja no apareixeran a les inversions del pressupost, han estat substituïdes per altres projectes que apareixen al Quadre 2 projectes previstos d’executar al 2009 que inicialment, i dins del Pla d’inversions i finançament 2009-2011, estaven previstes per altres anys.

A més, amb aquest efecte dominó de desplaçar i incorporar noves actuacions, dins de la planificació d’inversions fins a finals d’aquest mandat apareixen altres obres que inicialment no estaven contemplades i que apareixen al quadre 2 amb data d’execució per al 2010.