Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García: 'La crisi econòmica no ha fet augmentar la inseguretat a Rubí' L’alcaldessa ha fet balanç de l’àmbit de Seguretat corresponent al 2010, destacant la bona col·laboració entre Policia Local i Mossos d’Esquadra. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García: 'La crisi econòmica no ha fet augmentar la inseguretat a Rubí'

L’alcaldessa ha fet balanç de l’àmbit de Seguretat corresponent al 2010, destacant la bona col·laboració entre Policia Local i Mossos d’Esquadra.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha assegurat que “Rubí és una ciutat segura”, basant-se en les dades de balanç de l’àmbit de Seguretat del 2010. A més, ha afegit que “tot i la crisi econòmica, que ha fet augmentar notablement el nombre de delictes a moltes ciutats, a Rubí aquest increment no arriba ni al mig punt“. I és que, durant l’any passat, es van cometre 2.484 delictes, el que suposa un increment de només el 0,49% respecte el 2009. Això, segons García, “és fruit, en bona mesura, de la bona col•laboració i coordinació que existeix entre els dos cossos de seguretat de la ciutat”.

Per la seva banda, el cap de l’Àrea Bàsica Policial dels Mossos d’Esquadra de Rubí, Francesc Camprubí, ha valorat el 2010 de manera “molt positiva”, destacat que “ha estat un any en el qual s’han estabilitzat els delictes, ja que només han incrementat un 0,5%”. Segons Camprubí, “és cabdal la suma d’esforços amb la Policia Local, ja que aquesta coordinació i col·laboració té una clara relació amb la seguretat al municipi“.

L’inspector en cap de la Policia Local de Rubí, Miquel Pedrosa, també ha fet una lectura positiva del 2010 en matèria de seguretat, destacant la transversalitat de l’Ajuntament a l’hora de treballar aspectes relacionats amb aquest àmbit. “La prevenció i el suport posterior són claus”, ha afirmat Pedrosa, que també ha assegurat que “la posada en marxa de nous equipaments i serveis, com ara la nova Biblioteca Mestre Martí Tauler, ajuden a millorar la seguretat”. L’inspector en cap del cos municipal també s’ha referit a la confiança que els ciutadans tenen vers la Policia, com ho demostren les 17.067 demandes que ha rebut el cos policial durant el 2010 dels rubinencs i rubinenques, una xifra que representa un augment de l’11,3% respecte l’any anterior, en què se’n van rebre 15.335.

Pel que fa a les detencions, durant l’any passat es van arrestar a Rubí un total de 531 individus entre Mossos d’Esquadra i Policia Local. El 40% d’aquestes detencions (215) van ser per delictes contra el patrimoni. Els robatoris a l’interior de vehicles (643) continuen sent la tipologia de delictes contra el patrimoni més nombrosa, malgrat que han patit un descens d’un 3,6% respecte el 2009. Per contra, han augmentat lleugerament els danys (14,3%) i els furts (13,7%).

Destaca també la davallada dels delictes per violència a l’àmbit familiar, que han passat dels 182 (2009) als 170 (2010). L’any passat, la Policia Local va efectuar 41 detencions per violència de gènere, domèstica i trencament de mesures cautelars relacionades amb aquests delictes, que van suposar prop del 30% del total, una xifra similar a la de l’any anterior (46 detinguts). També ha patit una lleugera davallada el nombre de denúncies efectuades a la comissaria de la Policia Local de Rubí: mentre que el 2009 se’n van presentar 67, el 2010 només van ser 51. Per contra, han augmentat les ordres d’allunyament (17 el 2009 i 21 el 2010). El 2010, 340 dones tenien una ordre de protecció vigent.

Pel que fa als accidents de trànsit, l’any passat se’n van produir 509, dels quals 154 van ser amb ferits. Durant el 2010 no es va haver de lamentar cap víctima mortal a la xarxa viària de la ciutat. La tendència en el nombre d’accidents de trànsit apunta a la baixa, ja que s’ha registrat una davallada del 10,5% respecte l’any 2009 (569 accidents) i del 12,2% respecte el 2008 (580). Tal i com ha destacat l’alcaldessa, “això és gràcies, en part, a la tasca en educació viària que porta a terme la Policia Local i a les actuacions de millora de la senyalització i de l’espai públic que s’han fet, com ara l’ampliació de voreres”.

D’altra banda, el servei de grua ha dut a terme 3.312 actuacions durant el 2010, un 34,6% menys que el 2009. La gran majoria (1.983) s’han retirat per infraccions de trànsit. També són destacables els 251 que s’han retirat per abandonament (53 vehicles més que l’any anterior), unes actuacions que, com ha dit Carme García, “contribueixen a millorar el paisatge urbà”.

Per últim, destaquen els 3.172 alumnes que durant el 2010 van assistir a alguna de les sessions de disciplina viària impartides per agents de la Policia Local de Rubí (170 més que l’any anterior).