Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García explica davant el Primer Parlament Metropolità com Rubí afronta els reptes de la mobilitat sostenible i la igualtat de gènere L’alcaldessa ha participat avui a la 15ena trobada ciutadana organitzada pel diari 20 minutos. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García explica davant el Primer Parlament Metropolità com Rubí afronta els reptes de la mobilitat sostenible i la igualtat de gènere

L’alcaldessa ha participat avui a la 15ena trobada ciutadana organitzada pel diari 20 minutos.
L’alcaldessa de Rubí ha respost les preguntes que li han formulat el Bicicleta Club de Catalunya i l’Associació de Dones de Catalunya en el Primer Parlament Metropolità – 15ena trobada ciutadana organitzat pel diari 20 minutos. Carme García ha estat una dels 15 alcaldes i alcaldesses que han respost les qüestions que una trentena d’entitats han posat sobre la taula.

Davant el representant de la primera entitat, García ha explicat quines són les mesures impulsades per l’Ajuntament de Rubí per contribuir a la mobilitat sostenible de les ciutats i fer que la bicicleta es converteixi en un transport habitual. L’alcaldessa ha destacat els 106 km de camins que hi ha a Rubí en sòl no urbanitzable “que permeten descobrir els paratges al voltant del municipi en bicicleta”, els 20 aparcaments que actualment s’han habilitat al municipi per aquest mitjà de transport i les bicicletades que anualment es fan a la ciutat per fomentar la seva utilització. García ha reconegut que actualment el nucli urbà té un dèficit en carrils bici però que el POUM recull l’aposta del govern per construir-ne “en consonància amb el model de ciutat sostenible pel que ha apostat el govern local”.

Davant la representant de l’Associació de Dones de Catalunya, L’alcaldessa s’ha mostrat d’acord amb la necessitat d’incorporar la perspectiva de gènere a l’urbanisme de les ciutats, després de ser preguntada sobre la possiblitat de què els ajuntaments disposin d’un protocol d’Urbanisme amb perspectiva de gènere i fruit d’un procés participatiu. Les característiques d’aquest protocol haurien de tenir en compte l’habilitació de ludoteques, el disseny d’espais segurs i espais públics multifuncionals de trobada i expressió cultural que afavoreixin la convivència.

Carme García ha evidenciat la “més que paritat política del govern a Rubí, amb 8 regidores enfront de 6 regidors”, així com “la incorporació de la perspectiva de gènere més enllà de l’urbanisme, en el disseny de les polítiques d’ocupació i de joventut”.

L’alcaldessa s’ha compromès a tenir especialment present el protocol proposat per l’associació de Dones de Catalunya en l’actual revisió del Pla d’Igualtat de l’Ajuntament que es va implantar l’any 2004.