Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García entre els cent alcaldes que constitueixen el Consell de Governs Locals L’Alcaldessa valora positivament la creació d’aquest nou òrgan contemplat al nou Estatut que facilitarà les relacions entre els ajuntaments i la Generalitat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García entre els cent alcaldes que constitueixen el Consell de Governs Locals

L’Alcaldessa valora positivament la creació d’aquest nou òrgan contemplat al nou Estatut que facilitarà les relacions entre els ajuntaments i la Generalitat.
S'ha constituït al Saló Consell de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el Consell de Governs Locals, el primer òrgan de representació institucional del món municipal recollit al nou Estatut. La seva funció principal serà la de canalitzar les relacions entre els ajuntaments i la Generalitat amb l’objectiu d’esdevenir un espai per expressar una veu unitària del municipalisme. Manuel Bustos (president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Sabadell) n’és el primer president, i l’alcaldessa de Rubí, Carme García, una de les poques alcaldesses (no arriben a una vintena) que en formen part com a membres. El Consell es reunirà un cop cada any i està format per 43 alcaldes de CiU, 31 del PSC, 10 d’ERC, 8 del PP i 8 d’ICV-EUiA.

L’Alcaldessa ha valorat positivament el compromís adquirit per la vicepresidenta de la Generalitat, Joana Ortega, present ahir a l’acte, d’assumir els compromisos adquirits pel govern autonòmic amb els ajuntaments, tot i que ha apuntat que, “de moment, la situació és la que és i en el cas de Rubí, és que les retallades del govern autonòmic han suposat que nosaltres tinguem una disfunció pressupostària de 632.000 €”.

Carme García també es va referir a l’acte de constitució del Consell de Governs ahir al vespre durant la celebració del Ple Municipal on es va aprovar inicialment la proposta d’ordenances fiscals per a l’any vinent. L’alcaldessa va dir que la Generalitat s’ha compromés a l’elaboració de la llei de municipis i la llei de finançament, llargament reivindicada pels ajuntaments. “Però evidentment, no les tindrem en vigència l’any vinent”, va afegir.