Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme Garcia assisteix al Ple del Consell de Governs Locals Durant el Ple es van triar els nous càrrecs de president i vicepresident de l'entitat https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme Garcia assisteix al Ple del Consell de Governs Locals

Durant el Ple es van triar els nous càrrecs de president i vicepresident de l'entitat
L'alcaldessa de Rubí, Carme Garcia Lores, ha assistit al Ple del Consell de Governs Locals de Catalunya (CGLC), del qual n'és membre, celebrat aquest dimecres al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. En el transcurs d'aquest ple s'ha nomenat el nou president de l'entitat, càrrec que ha recaigut en Miquel Buch, alcalde de Premià de Mar i president de l'Associació de Municipis de Catalunya (AMC). El nou vicepresident és Xavier Amor, alcalde de Pineda de Mar i president de la Federació de Municipis de Catalunya.

També ha assistit la vicepresidenta del Govern i titular del Departament de Governació i Relacions Institucionals, Joana Ortega, que ha anunciar durant el seu parlament que la Generalitat pagarà el deute de 600 milions d'euros que té amb els ajuntaments catalans.

El Consell de Governs Locals es crea a l'octubre de 2011 i és el primer òrgan de representació institucional del món municipal recollit al nou Estatut. La seva funció principal és canalitzar les relacions entre els ajuntaments i la Generalitat amb l’objectiu d’esdevenir un espai per expressar una veu unitària del municipalisme. La presidència del CGLC és alterna cada dos anys entre l'ACM i la FMC. Està format per 100 membres, set dels quals són membres nats i es corresponen amb els presidents de les diputacions, l'alcalde de Barcelona i els presidents de les entitats municipalistes Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis. La resta de membres, 93 en total, es corresponen amb alcaldes i alcaldesses dels partits polítics amb representació, els quals es reparteixen la representativitat en funció dels resultats que van obtenir en les darreres eleccions municipals. El Consell es reuneix un cop a l'any.