Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García assisteix a la xerrada divulgativa sobre el càncer organitzada per la Fundació La Marató de TV3 i Ràdio Rubí L’acte ha comptat amb la participació d’una biòloga i investigadora de la malaltia, un testimoni afectat de càncer i un membre d’Oncolliga. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García assisteix a la xerrada divulgativa sobre el càncer organitzada per la Fundació La Marató de TV3 i Ràdio Rubí

L’acte ha comptat amb la participació d’una biòloga i investigadora de la malaltia, un testimoni afectat de càncer i un membre d’Oncolliga.
La Fundació La Marató de TV3, que enguany dedica la jornada televisiva solidària del proper 16 de desembre al càncer, ha programat aquests dies prop de 3.500 xerrades arreu de Catalunya sobre aquesta malaltia, una d’elles a Rubí. L’alcaldessa de la ciutat, Carme García, va assistir aquest dimarts a la conferència organitzada, en col·laboració amb Ràdio Rubí, a l’edifici Rubí+D.

Els ponents tenien perfils diversos, tots ells relacionats amb la malaltia. Caterina Rodríguez, biòloga i investigadora del càncer, va explicar als assistents què és aquesta malaltia, com es detecta, quines són les mesures de prevenció i com s’està avançant en la investigació per trobar una cura. La biòloga va demanar la col·laboració i implicació de tothom a La Marató, recordant que una cinquantena de projectes de recerca es podran beneficiar dels diners recollits.

Per la seva banda, Jordi Puig, del departament de Treball Social d’Oncolliga, va parlar d’aquesta entitat i de quins serveis ofereix. Puig va explicar que la Fundació Privada Lliga Catalana d'ajuda oncològica (Oncolliga) és una entitat sense afany de lucre creada el desembre de 2003 que té per finalitat la lluita contra les malalties oncològiques i oferir suport psicosocial al malalt diagnosticat de càncer i a la seva família.

Per últim, Dolors Cañellas, treballadora de l’Ajuntament de Rubí, va oferir el seu testimoni als assistents a la conferència.

Durant la xerrada divulgativa es va projectar un vídeo protagonitzat pels actors de la sèrie Polseres Vermelles, que a banda de parlar del càncer també anaven introduint les explicacions de diversos oncòlegs sobre la malaltia.

El càncer és la causa principal de mort de persones entre els 35 i els 70 anys. La paraula càncer és un terme molt ampli que engloba més de 200 tipus de malalties, cadascuna de les quals pot tenir característiques completament diferents a la resta. Fins i tot poden ser considerades malalties independents, amb les seves causes, la seva evolució i el seu tractament específics. No obstant, totes elles tenen un denominador comú: les cèl·lules canceroses adquireixen la capacitat de multiplicar-se i disseminar-se per tot l'organisme sense control.

Ràdio Rubí, solidària contra el càncer
A banda de co-organitzar aquesta conferència divulgativa, Ràdio Rubí està organitzant altres activitats solidàries per col·laborar amb La Marató de TV3.

Dissabte, 15 de desembre, a partir de les 19:30h, l’emissora municipal ha organitzat una subhasta solidària i un concert benèfic a la carpa de la Fira de Nadal, ubicada a la plaça de la Nova Estació. Hi actuaran el cantautor local Jere; Roger Margarit, l’únic rubinenc que té un tema musical al CD de La Marató; Leo, membre de Che Sudaka; i el duo local Empty Cage, guanyadors del concurs de bandes emergents Sona9. També està previst comptar amb la participació del mag rubinenc Jordi Quimera que, a més, exercirà de mestre de cerimònia. El preu de l'entrada és de 3 euros.

Diumenge, 16 de desembre, Ràdio Rubí participarà a la Marató de Contes que l’Associació per la Promoció de l'Espectacle Juvenil i Infantil - La Xarxa ha organitzat al Teatre municipal La Sala.