Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García apel·la a la unitat de Catalunya durant la Diada per poder sortir de la crisi El discurs institucional va tenir lloc just després de l’ofrena floral a la plaça de l’Onze de Setembre. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García apel·la a la unitat de Catalunya durant la Diada per poder sortir de la crisi

El discurs institucional va tenir lloc just després de l’ofrena floral a la plaça de l’Onze de Setembre.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, va ser l’encarregada de llegir aquest dimarts el discurs institucional de la Diada Nacional de Catalunya. García va assenyalar que aquesta celebració serveix per “reafirmar la unitat de Catalunya com un sol poble, sense oblidar la diversitat, el pluralisme i la llibertat dels seus ciutadans i ciutadanes”. Segons l’alcaldessa, es tracta d’un dia en què “reafirmem les nostres conviccions i els nostres valors com a catalans que estimem la nostra terra, ja sigui d’origen o d’elecció”.

L’alcaldessa va continuar el seu discurs explicant que la Diada sempre ha estat marcada per un esperit reivindicatiu, pels anhels de millora i de superació de les situacions difícils. “Ara estem vivim moments convulsos i difícils. Temps de crisi econòmica profunda que està afectant a moltes persones i famílies. Per això, moments emotius com els d’avui han de servir per unir, encara més, als catalans”. I va afegir: “En temps difícils no pot guanyar la confrontació i sí el respecte i el diàleg per aconseguir una Catalunya institucionalment forta, amb una cultura pròpia, amb una economia pròspera i, sobretot, socialment justa”.

L’acte institucional commemoratiu de la Diada es va desenvolupar a la plaça de l’Onze de Setembre. A banda de la tradicional ofrena floral al monument Dempeus, de l’artista rubinenca Pepa de Haro, desapareguda recentment, també va tenir lloc l’actuació de l’Obrador Coral, la Societat Coral Unió Rubinenca, la Cobla Principal de Llobregat, els Castellers de Rubí i l’Escola de Sardanes Flor de Neu.

Prediada
Dilluns, Òmnium Cultural Rubí i Rubí per la Independència van organitzar diferents actes en el marc de la prediada, entre els quals destaquen la Marxa de torxes i un sopar popular. Aquest any, i amb el suport de l’Ajuntament, també s’ha celebrat la 1ª Trobada de Bèsties de foc.