Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García: “El sincrotró ens dona valor estratègic de cara a la instal·lació d’empreses” L’alcaldessa assistirà aquesta tarda a la inauguració del Sincrotró Alba en qualitat de presidenta del CIT. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García: “El sincrotró ens dona valor estratègic de cara a la instal·lació d’empreses”

L’alcaldessa assistirà aquesta tarda a la inauguració del Sincrotró Alba en qualitat de presidenta del CIT.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha estat convidada a assistir, en qualitat de presidenta del Catalonia Innovation Triangle (CIT), aquesta tarda a l’acte inaugural del Sincrotró Alba que presidiran els presidents del govern espanyol, Jose Luís Rodríguez Zapatero i de la Generalitat de Catalunya, José Montilla.

Es tracta de la infraestructura científica més gran de l’Estat espanyol i el primer aparell de recerca d’aquestes característiques on treballaran 150 investigadors de forma directa i més d’un miler hi col·laboraran en els diferents projectes que es duran a terme. Al voltant del Sincrotró s’hi posarà en marxa el Parc de l’Alba, promogut per la UAB, una iniciativa científica, tecnològica i empresarial on es preveu rellançar la ubicació de projectes especialment interessants en la innovació.

En una entrevista que s’emetrà dijous a les 22 h a Canal Català Vallès i en la que l’alcaldessa aborda diferents temes relacionats amb l’actualitat local, García fa referència al valor del Sincrotró per la zona: “ens dona un valor estratègic de la cara a la instal·lació de noves empreses i a la relació entre el món empresarial i universitari”.

L’alcaldessa i alhora actual presidenta del CIT veu en la inauguració del Sincrotró “un exemple de l’aposta que ha fet la pròpia ciutat de Rubí per la indústria del segle XXI on la producció en cadena dels bens es complementa amb la investigació, el desenvolupament de la innovació i la ciència”.
Carme García creu que la zona CIT, que engloba els municipis de Cerdanyola, Rubí i Sant Cugat, fa, amb la inauguració del Sincrotró Alba, “un pas endavant i decisiu en la seva promoció com a territori clau en el context català i estatal econòmic i del coneixement”.

L’acte inaugural del Sincrotró tindrà lloc aquesta tarda, a les 17 h a Cerdanyola del Vallès, al km 3,3 de la carretera BP1413 que enllaça aquesta població amb Sant Cugat del Vallès.