Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme Garcia: “El pla de reactivació econòmica ens ha d’ajudar a atreure activitat econòmica a Rubí i generar ocupació” L’alcaldessa presenta els avenços significatius de les accions en els darrers tres mesos https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme Garcia: “El pla de reactivació econòmica ens ha d’ajudar a atreure activitat econòmica a Rubí i generar ocupació”

L’alcaldessa presenta els avenços significatius de les accions en els darrers tres mesos

L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha dit que tot i les informacions econòmiques recents, que ens situen en un futur incert, Rubí avança significativament en l’assoliment de les 11 accions previstes al Pla de Reactivació Econòmica que es va presentar el passat mes novembre. Carme Garcia ha afegit que l’objectiu del govern és fer front a la crisi treballant les accions que ens permetran situar a Rubí com el referent de ciutat industrial del segle XXI, atreure oportunitats empresarials i generar ocupació.

A la reunió de seguiment del Pla de Reactivació Econòmica, celebrada el passat 18 de juliol amb els grups polítics i els agents econòmics i socials de la ciutat, l’alcaldessa ha comentat que els grans operadors de telecomunicacions s’han adreçat a l’Ajuntament per presentar projectes de desplegament de fibra òptica. En aquest sentit, també s’ha avançat que en breu es farà la primera prova pilot amb Güifi.net al barri de Ca n’Alzamora i al polígon de Can Jardí. Si la situació ho permet es podrà estendre a la resta de zones que ho demanin.

Entre les propostes que ja es van iniciar fa tres mesos, s’ha concretat que el Consell de Formació Professional ja està treballant, tot i que el plenari de constitució formal es farà al setembre. També s’ha informat que ja s’ha presentat la “Guia de bones pràctiques” a totes les empreses i que ja s’ha iniciat la definició del catàleg de serveis a les empreses, com a base de la futura finestreta única empresarial a Can Serra.

En el marc del projecte Rubí Brilla, s’ha signat un conveni amb la UPC que vehicularà el contacte directe entre els estudiants de final de carrera i les empreses. La resposta del teixit empresarial ha estat immediata i ja hi ha una primera empresa interessada. A més, pel que fa a la proposta d’accions de reducció de despesa energètica en espais municipals per a 2012, està a punt la licitació del contracte de subministrament que sumat a totes les actuacions que s’estan duent a terme, permetran una reducció de la despesa d’un 10%. Pel que fa a la ciutadania, ja s’ha tancat el llistat de les 200 llars que participaran d’una auditoria energètica per a la reducció de la seva factura a partir del mes de setembre, i s’estan dissenyant les auditories també per als comerços locals, per tal que es puguin identificar com a comerços sostenibles.

A la reunió s’ha informat també que l’Oficina de Mediació d’Hipoteques ja ha atès més de 250 persones, i ha aconseguit renegociar 78 casos. També s’ha signat un acord amb Pimec per donar assessorament i suport jurídic en temes de finançament a empreses. Pel que fa a la promoció de l’activitat comercial, es confirma que està a punt la licitació dels nous locals comercials del mercat i s’està treballant la col•laboració per conveni amb els principals APIS de la ciutat, per a la seva promoció.

Sobre el pla director de polígons d’activitat econòmica de Rubí (PAE), cal destacar la presentació a l’Associació d’Empresaris del PAE Rubí Sud Q1 d’una proposta d’inversió i manteniment, i la negociació del conveni per dur-la a terme. En relació al posicionament estratègic de Rubí en el territori, i en el marc del CIT, s’anuncia que ja s’ha iniciat la col•locació de la senyalització d’accés als polígons i ja està a punt la presentació de la plataforma digital (ja inclosa en el fons FEDER).

A més del repàs de l’estat de les 11 accions previstes al Pla de Reactivació Econòmica, els assistents han pogut conèixer que s’ha creat un grup de treball que farà un seguiment dels principals indicadors econòmics, per veure l’impacte de les diferents accions que s’estan duent a terme. Està previst que el primer informe d’aquest grup es presenti a finals del mes de setembre, a la propera reunió de seguiment.