Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Carme García: “El pavelló de La Llana és un equipament de referència que crea identitat” Ll’alcaldessa ha visitat la instal·lació esportiva i les obres que s’estan fent al seu entorn. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Carme García: “El pavelló de La Llana és un equipament de referència que crea identitat”

Ll’alcaldessa ha visitat la instal·lació esportiva i les obres que s’estan fent al seu entorn.
L’alcaldessa de Rubí, Carme García, ha visitat el nou pavelló de La Llana acompanyada de regidors, tècnics municipals i responsables de les empreses que han participat a les obres tant de construcció de l’equipament com d’adequació del seu entorn.

García ha explicat que els treballs, que han costat 5,2 milions d’euros, es troben a la seva fase final, ja que només manca col·locar el mobiliari. En aquest sentit, l’alcaldessa ha avançat que “el pavelló podria entrar en funcionament al setembre”. Les obres d’urbanització de l’entorn és previst que estiguin enllestides a l’abril.

Segons Carme García, el consistori pretén que “el pavelló de La Llana sigui, igual que la nova biblioteca, un edifici emblemàtic i de referència” a la ciutat. “Per això hem buscat que tingués una singularitat arquitectònica, que ajudi a fer identitat”. L’alcaldessa també ha destacat que, més enllà de l’activitat esportiva, al nou pavelló també s’hi podran organitzar concerts i altres activitats culturals, ja que l’espai és polivalent.

García també ha explicat que “aquest sector es convertirà en un pol d’activitat econòmica i esportiva ja que, a banda del pavelló de La Llana –el segon de la ciutat–, aviat s’iniciaran les obres de rehabilitació de la Masia de Can Serra per convertir aquest espai en un Centre d’Empreses especialitzat en eficiència energètica i energies renovables”. L’alcaldessa també ha destacat la importància de les 77 places d’aparcament que s’estan creant al voltant del pavelló, en el marc de les obres d’urbanització de l’entorn de La Llana. Segons Carme García, “l’aparcament en aquesta zona serà molt important, donat que serà un punt de molta afluència”.

La visita d’obres d’aquest matí ha estat un tast del que les entitats esportives de Rubí veuran el proper dissabte, 26 de març. I és que el consistori ha organitzat una visita guiada adreçada als principals usuaris de l’equipament, que tindrà lloc entre les 10h i les 13h.

Un pavelló polivalent
El pavelló de La Llana, que s’ha construït en un solar de 13.971 m2, està distribuït en 3 plantes i compta amb una superfície construïda de 4.707 m2.

La planta baixa, destinada principalment a la pràctica poliesportiva (futbol sala, hoquei línia, bàsquet, voleibol i handbol, entre d’altres), disposa d’una pista de 62 x 35 m, 6 vestidors, magatzems i infermeria. Les dimensions d’aquesta pista permeten encabir l’única pista estatal amb mides homologades (30x60 m) per a competicions internacionals d’hoquei línia. A això se li suma que l’espai es convertirà en el centre de tecnificació català d’hoquei línia, després de la signatura d’un conveni amb la Federació Catalana de Patinatge.

A banda de la pràctica de l’hoquei línia, l’espai també s’ha dissenyat per a l’entrenament i competició d’altres disciplines, amb una pista central per a tots els esports de sala (futbol sala, handbol, bàsquet, voleibol i altres) i 3 pistes de bàsquet divisibles amb cortines que es poden utilitzar de forma simultània, 2 pistes de futbol sala – handbol i 3 pistes de voleibol. L’arquitecte i director de l’obra, Franc Fernàndez, ha assegurat que “la qualitat del parquet del pavelló de La Llana de Rubí és la mateixa que la que té el Palau Blaugrana”.

A la planta primera se situen els accessos principals, l’administració, una sala polivalent, els serveis públics i de restauració, així com les grades per als espectadors, amb un aforament per a 629 persones.

I, per últim, a la planta segona, que ocupa un espai de 52 m2, hi ha una cambra d’instal·lacions.

L’edifici incorpora tot un seguit de mesures d’’eficiència energètica. L’estructura compta amb una doble pell de policarbonat que permet realitzar la pràctica de l’activitat esportiva amb llum natural. A més, l’espai es pot enfosquir gràcies a unes cortines plegables. Aquesta estructura disposa d’una càmera d’aire d’aproximadament 1 metre d’ample que permet atenuar la incidència tèrmica solar i que permet aprofitar l’aire escalfat a l’hivern per a la climatització dels vestidors. A més, també compta amb un sistema de recollida d’aigües pluvials per a la xarxa de fluxors dels vàters dels lavabos.

L’entorn de La Llana
L’espai on estan emplaçats el pavelló de La Llana i la Masia de Can Serra és un lloc en procés de transformació, envoltat de naus industrials. Aquests dos edificis ocupen un 30% del total del terreny. La resta de l’espai està ocupat per un parc arbrat i una zona d’aparcaments.

El Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) ha subvencionat l’ adequació de l’entorn de La Llana amb 1,7 milions d’euros. Així, s’ha urbanitzat l’entorn del pavelló i s’han creat diverses places d’estacionament. A la zona sud se situa l’aparcament principal, amb 77 places per a automòbils estacionats en bateria, 2 de les quals estan adaptades per a minusvàlids. Paral·lelament, el carrer de Can Claverí compta amb 18 places per a automòbils aparcats en filera. A més, també s’està acabant de construir un rocòdrom.

El FEOSL també ha subvencionat la instal·lació de calefacció al complex esportiu de La Llana. Aquestes obres, amb un pressupost d’uns 110.000 euros, han permès dotar la pista de calefacció per sostre radiant. Aquest sistema permet que la temperatura no sigui inferior a 14ºC i que es mantingui uniforme a tots els espais. Així, l’estalvi de combustible és d’un 25%.