Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Cap escola de Rubí tancarà el curs vinent, però desapareixeran línies La regidora d’Educació, Arés Tubau, s’ha reunit recentment amb el director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament, Lluís Baulenas. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Cap escola de Rubí tancarà el curs vinent, però desapareixeran línies

La regidora d’Educació, Arés Tubau, s’ha reunit recentment amb el director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament, Lluís Baulenas.
El director dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament, Lluís Baulenas, ha confirmat que cap escola de Rubí tancarà el curs vinent a causa de la davallada demogràfica, a diferència del que passarà en altres municipis del país, com ara Cerdanyola o Terrassa.

Baulenas ha comunicat personalment aquest compromís a la regidora d’Educació de l’Ajuntament de Rubí i portaveu d’ERC, Arés Tubau, en el marc d’una reunió en la qual, però, sí que ha avançat que desapareixeran algunes línies en centres rubinencs. Concretament, el curs 2013-14 l’escola El Bosc passarà a tenir una línia de P3 (ara en té 2), confirmant així la previsió que serà un centre d‘una línia, mentre que l’institut Torrent dels Alous oferirà 2 línies de 1r d’ESO, quan actualment en té 3, i l’IES la Serreta passarà de 4 a 3 línies de 1r d’ESO.

PUOSC per rehabilitar el Pau Casals
Quant als compromisos pendents de nova construcció de centres, la Generalitat continua dient que són prioritaris, però que la falta de recursos econòmics fa que no hi hagi data concreta. Es tracta de la construcció de la nova escola El Bosc i de l’institut Torrent dels Alous, la construcció dels quals en cap cas està prevista per al proper curs. En aquest sentit, la regidora d’Educació, Arés Tubau, reitera que continuarà vetllant pel bastiment d’aquests centres perquè “invertir en educació és invertir en el futur de la ciutat i del país”.

La Generalitat, però, no té previst invertir en la rehabilitació de l’escola Pau Casals, un canvi de plans que preocupa molt a Tubau i que significa incomplir el compromís que va adquirir l’any passat de rehabilitar l’equipament a través d’un pla de millora plurianual.

Per tal de pal·liar la situació, l’Ajuntament està estudiant la possibilitat de fer-hi obres de millora amb recursos propis, tot i que la competència és de la Generalitat, i demanant una subvenció en el marc del PUOSC (Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya). Segons la regidora, es tracta d’un compromís de l’equip de govern que requereix també de la complicitat de la resta de formacions polítiques perquè és un tema de ciutat. “Hem de trobar les solucions necessàries perquè la bona tasca educativa dels docents i de l’AMPA vagi acompanyada d’unes instal·lacions que permetin estudiar en condicions a l’alumnat”, reclama Tubau.