Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Rubí s’adhereix a la campanya 'Si recicles bé, tothom estalvia' Una de les primeres activitats organitzades són uns cursos de cuina d’aprofitament, que es duran a terme a les instal·lacions del CEIP Pau Casals. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

L’Ajuntament de Rubí s’adhereix a la campanya 'Si recicles bé, tothom estalvia'

Una de les primeres activitats organitzades són uns cursos de cuina d’aprofitament, que es duran a terme a les instal·lacions del CEIP Pau Casals.
L’Ajuntament de Rubí s’ha adherit a la campanya “Si recicles bé, tothom estalvia” que impulsa el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental. Amb aquesta iniciativa es pretén aconseguir un triple objectiu: en primer lloc, comunicar als ciutadans les conseqüències de determinades pràctiques personals o col·lectives en el medi ambient i les possibilitats existents per reduir aquest impacte, així com donar a conèixer l’estalvi econòmic i de generació d’ingressos que suposa la qualitat del reciclatge; en segon lloc, conscienciar a la ciutadania de la importància d’una conducta ambiental correcta i, per últim, fomentar la prevenció de residus i el reciclatge retornant als ciutadans informació sobre els resultats de les seves accions.

Fins ara, l’Ajuntament i el Consorci havien fet diverses accions conjuntes per conscienciar els ciutadans de la importància de separar els residus a casa. Ara, totes dues administracions fan un pas més amb aquesta nova campanya, que incideix en la importància de reciclar bé. És a dir, que volen explicar a la ciutadania que cal separar els residus però, alhora, cal fer-ho correctament, ja que d’una altra manera els potencials beneficis es converteixen en desavantatges.

La campanya s’ha estructurat en 5 eixos, que representen els 5 àmbits clau on la qualitat del reciclatge esdevé un factor important: la compra, la recollida selectiva, el servei de recollida, els materials reciclats i els resultats.

Curs de cuina d’aprofitament
Una de les primeres accions que s’han programat en el marc de la campanya són dos cursos de cuina d’aprofitament. L’objectiu d’aquesta activitat és conèixer receptes contra el malbaratament alimentari per posar-les en pràctica a la cuina i, així, evitar llençar allò que no ens mengem. Amb aquest taller també es pretén aprofitar els aliments que sovint acaben a la brossa, ja sigui perquè es fan malbé o perquè els rebutgem per considerar-los no “consumibles”.

Els cursos de cuina contra el malbaratament alimentari es basen en una metodologia demostrativa on s’expliquen receptes de cuina d’aprofitament i es donen consells sobre la conserva de productes o l’aprofitament de parts d’aliments –que acostumen a llançar-se a les escombraries– per fer guarnicions, aperitius, aromatitzar plats...

Els cursos estan oberts a tota la ciutadania. Com que les places són limitades, els interessats a participar-hi s’han d’inscriure al Telèfon Verd – 900 130 130 (93 699 98 01 si es truca des d’un telèfon mòbil). Els tallers, de dues hores de durada, tindran lloc al CEIP Pau Casals. El dia 27 d’octubre, el curs s’iniciarà a les 10:30h, mentre que el 20 de novembre començarà a les 18:30h.

Altres accions
A banda dels cursos de cuina d’aprofitament, també s’han organitzat visites a les plantes de tractament del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental (CRT-Vallès i Can Barba), l’espectacle de carrer “La ruleta dels impropis”, tallers de postals, de creació de sabó, de creació de guarniments de Nadal, entre d’altres.

La proper activitat programada és una visita al CTR-Vallès, una de les plantes de tractament de Residus del Consorci. L’objectiu d’aquesta activitat és familiaritzar els participants amb les diferents fraccions, incidint en els impropis més comuns que s’hi gestionen, així com sensibilitzar els ciutadans sobre la importància de separar bé a casa, mostrant els efectes que comporta una separació mal feta, l’esforç econòmic que cal fer per pal·liar-los i l’impacte mediambiental.

Durant la visita al CTR-Vallès es presentarà la situació de la planta i la seva funció a la comarca. Es revisaran les diferents fraccions, des de la prevenció fins al reciclatge, i es visitaran les instal·lacions per conèixer de primera mà la fracció resta.

Aquesta activitat es durà a terme el dissabte 10 de novembre. La sortida tindrà lloc a les 10:30h des de l’Escardívol. Per a participar-hi cal fer la inscripció al Telèfon Verd.