Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Entra en vigor la prohibició d’encendre foc davant el risc d’incendis forestals L’any passat es van crear 4 franges a les urbanitzacions, subvencionades pel FEOSL, per tal d’evitar la propagació de les flames en cas d’incendi. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Entra en vigor la prohibició d’encendre foc davant el risc d’incendis forestals

L’any passat es van crear 4 franges a les urbanitzacions, subvencionades pel FEOSL, per tal d’evitar la propagació de les flames en cas d’incendi.
Des del 15 de març i fins el proper 15 d’octubre es prohibeix encendre foc als boscos de Catalunya. La Generalitat, com cada any, ha endegat aquesta mesura per tal de prevenir els incendis forestals.

Per això, a partir del proper dimarts, 15 de març, totes aquelles activitats que comportin risc d’incendi forestal a Rubí (crema de rostolls, ús de bufadors en obres prop de terrenys forestals, llençar coets o focs d’artifici, etc.) hauran de ser autoritzades prèviament per part de l’Ajuntament o per la Direcció General de Medi Natural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat. Aquesta mesura es pren d’acord amb la Llei i el Reglament d’incendis forestals de Catalunya, que prohibeix aquestes accions entre el 15 de març i el 15 d’octubre amb l’objectiu de prevenir els incendis forestals.

Per a obtenir l’autorització cal que els interessats adrecin una sol·licitud al consistori o a la Generalitat, en la qual s’ha d’indicar el motiu i el lloc on es farà l’activitat en qüestió. Tot i així, en el cas que el foc o l’ús de bufadors s’hagi de realitzar en un terreny forestal o bé a la franja de 500 metres que l’envolta, l’Ajuntament haurà de tramitar l’autorització a la Direcció General de Medi Natural del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat.

Franges a les urbanitzacions
L’any passat, el Fons Estatal per a l’Ocupació i la Sostenibilitat Local va subvencionar la creació de 4 franges forestals de protecció d’urbanitzacions al terme municipal de Rubí amb més de 53.000 euros.

Així, es va crear la franja de Can Serrafossà, localitzada al Camí de Can Serrafossà, amb una superfície d’1 hectàrea; la franja de Castellnou - Sector B, ubicada al c/ Banyoles (0,51 ha); la franja de Can Tapis, a Sant Muç, localitzada entre el Camí de Can Tapis i l’avinguda de Can Bosc (2,75 ha); i la franja del CEIP Joan Maragall, situada entre l’escola i el carrer del Turó (1,66 ha).

Es tracta de terrenys forestals situats als marges immediats de les urbanitzacions, que comporten un risc de propagació d’incendis forestals. Precisament, amb aquestes obres el consistori ha volgut reduir el risc de foc, continuant la tasca marcada als Plans de Prevenció d’Incendis Forestals (PPI) de Rubí.

Els treballs van consistir en el desbrossament, la tala selectiva i tot un seguit de treballs de recuperació de la qualitat de la vegetació amb la finalitat de disminuir el perill d’incendi forestal. Concretament, es van dur a terme diversos treballs per a mantenir aquestes franges de terreny lliures de vegetació baixa i arbustiva i netes de vegetació seca i morta, així com també de qualsevol altra mena de residu vegetal que pugui afavorir la propagació del foc.