Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya de prevenció a les urbanitzacions contra la proliferació del mosquit tigre Quatre agents cívics s’encarreguen de lliurar tríptics informatius als veïns i atendre qualsevol dubte. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Campanya de prevenció a les urbanitzacions contra la proliferació del mosquit tigre

Quatre agents cívics s’encarreguen de lliurar tríptics informatius als veïns i atendre qualsevol dubte.
A partir de dimarts, 1 d’abril, quatre agents cívics recorren a peu les urbanitzacions de Rubí per tal d’informar els veïns i veïnes sobre el mosquit tigre i les mesures de prevenció contra la proliferació d’aquest insecte. Durant aquesta setmana, estaran presents a la urbanització de Can Vallhonrat i a partir de la pròxima setmana s’adreçaran a d’altres com ara Castellnou, Can Mir i Can Barceló.

Es tracta d’una campanya porta a porta en la qual, per una banda, ofereixen als veïns informació i consells de prevenció contra el mosquit tigre i, per l’altra, aprofiten per recollir queixes, incidències o suggeriments que els facin arribar els veïns en aquest tema o en qualsevol altre relacionat amb l’incivisme. Per tal de realitzar aquesta actuació, aquests agents han participat prèviament a una sessió de preparació en aquesta matèria per tal de rebre els coneixements adients i poder respondre correctament als possibles dubtes dels veïns.

Està previst que aquesta campanya de comunicació i de prevenció, que està coordinada per la policia local i els serveis de Medi Ambient i de Salut Pública, acabi cap a finals del mes de maig.

Els agents cívics

Els quatre agents cívics que recorren les urbanitzacions són ciutadans que han participat en un pla ocupacional de la Generalitat de Catalunya que gestiona anualment l’Institut Municipal de Promoció Econòmica i Social (IMPES) de l’Ajuntament de Rubí.

Aquests es van incorporar el passat mes de novembre i fins ara han realitzat diferents tasques als carrers de la ciutat relacionades amb l’incivisme. En aquest sentit, per exemple, han registrat incidències a la via pública com ara mobiliari urbà trencat; han donat bosses als propietaris de gossos per a les defecacions de les mascotes i han repartit informació diversa com ara el procediment que cal seguir per censar els animals de companyia i l’ horari de llançament de les escombraries.