Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Campanya contra la proliferació de coloms L’Ajuntament de Rubí ha engegat una campanya per vigilar i controlar els coloms al municipi. L’empresa “Ciutat i Coloms” ha posat en marxa un dispositiu per reduir el nombre d’aquestes aus fins a un nivell que no sigui perjudicial ni problemàtic per l’entorn urbà i per als habitants de la ciutat. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.svg

Campanya contra la proliferació de coloms

L’Ajuntament de Rubí ha engegat una campanya per vigilar i controlar els coloms al municipi. L’empresa “Ciutat i Coloms” ha posat en marxa un dispositiu per reduir el nombre d’aquestes aus fins a un nivell que no sigui perjudicial ni problemàtic per l’entorn urbà i per als habitants de la ciutat.

“Ciutat i Coloms” és una empresa centrada en la investigació, el desenvolupament i l’aplicació de sistemes per solucionar problemes de salubritat. El treball que ja s’ha iniciat a Rubí té 2 fases: la primera fase tracta sobre un estudi previ i sobre l’elaboració d’un cens de la població de coloms. L’expert visitarà els domicilis particulars que han adreçat una queixa a l’Ajuntament per molèsties ocasionades pels coloms i se li demanarà autorització al propietari de l’habitatge per instal·lar-hi gàbies. La segona fase consta de la captura intermitent de les aus.<br /><br />La campanya se centrarà a zones molt afectades per les plagues de coloms, com la Zona Centre, el barri 25 de Setembre, el barri de Les Torres, la zona del Celler Cooperatiu i el Castell.<br /><br />En aquests moments ja s’han instal·lat gàbies al CEIP Ramon Llull i una altra a la terrassa d’un habitatge de l’avinguda Barcelona. Aquesta setmana s’instal·larà una tercera a la plaça Salvador Espriu, al barri 25 de Setembre. A Rubí, la proliferació de coloms s’ha convertit en una plaga que ha creat diferents problemes sanitaris, materials i econòmics, com són la brutícia generada a espais públics, l’embussament de desguassos i canonades, el deteriorament d’elements arquitectònics, la transmissió de paràsits i la possibilitat de transmetre determinades malalties entre les aus i els habitants del municipi.<br /><br />El Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Rubí ha engegat aquesta mesura de protecció de la salubritat pública per reduir les plagues de forma efectiva, donat que des de 1995 l’Ajuntament havia dut a terme diferents accions però no s’havien aconseguit resultats òptims.<br /><br />Paral·lelament a les accions destinades a fer reduir la quantitat de coloms al municipi, l’empresa “Ciutat i Coloms” distribuirà un full informatiu entre els ciutadans que donen menjar a les aus. Aquest full informatiu demana col·laboració ciutadana perquè la campanya tingui èxit.