Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa de caminades és reconegut per l'Euro Sport Health Aquest reconeixement suposa la introducció a la Guia de Bones Pràctiques Esportives. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

El programa de caminades és reconegut per l'Euro Sport Health

Aquest reconeixement suposa la introducció a la Guia de Bones Pràctiques Esportives.
El programa de Caminades “Per fer salut, surt a caminar”, impulsat pel Servei d’Esports de l’Ajuntament de Rubí, ha rebut el reconeixement de l’Euro Sport Health. Dins d’aquest projecte, patrocinat per diversos organismes europeus relacionats amb l’esport, la salut i la investigació, inclosa la Diputació de Barcelona, s’ha fet una acurada valoració de les característiques del programa que es desenvolupa a Rubí i el resultat de l’estudi ha determinat la inclusió de les Caminades a la Guia de Bones Pràctiques Esportives que produeix l’Euro Sport Health.

L’avaluació que fa l’informe d'Euro Sport Health analitza diversos aspectes de l’activitat per determinar si és o no adequada. A la seva avaluació, el projecte europeu exigeix una puntuació mínima de 42 punts per incloure una activitat a l’esmentada guia. El programa Caminades, que recentment ha acabat la seva edició de tardor, ha aconseguit una puntuació total de 64, molt per sobre del mínim demandat. Per aquest motiu, l’informe conclou que Caminades es una “bona pràctica esportiva”, segons la seva classificació, però a més, qualifica la iniciativa municipal com un “programa de bones pràctiques físic-esportives saludables, altament recomanable”.

Una de les característiques que més s’ha valorat d’aquest programa es la que l’informe considera “la dimensió personal”, que inclou aspectes com la seva influència en la millora de la qualitat de vida i la salut, les recomanacions de l’activitat física, el temps de pràctica i la satisfacció dels usuaris. En tots aquests aspectes ha rebut la màxima puntuació possible.

En tot cas, l’avaluació serveix també, a banda de la selecció per la Guia de Bones Pràctiques Esportives, per determinar els punts als quals el programa pot millorar. En aquest sentit l’informe recomana que s’impliquin més entitats en l’organització de les activitats, a més de l’Ajuntament. D’altra banda, si bé es diu que està perfectament organitzat per la població a la qual es dirigeix, es considera que es podria millorar amb les opinions dels participants. Finalment, la resta de consells van orientant no a aconseguir uns bons resultat, sinó l’excel·lència.