Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Brenda Franco i Maria Isabel Ondoño guanyen el concurs Creactiva’t 2010 sobre la violència de gènere Un total de 47 alumnes de dos instituts de la ciutat han participat en la cinquena convocatòria d’aquest any. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Brenda Franco i Maria Isabel Ondoño guanyen el concurs Creactiva’t 2010 sobre la violència de gènere

Un total de 47 alumnes de dos instituts de la ciutat han participat en la cinquena convocatòria d’aquest any.
Les alumnes de l’IES L’Estatut Brenda Franco i Maria Isabel Ondoño han estat les guanyadores del 1r premi de la cinquena edició del concurs Creactiva’t, una de les activitats que l’Ajuntament de Rubí organitza per commemorar el Dia Internacional contra la violència de gènere. El treball, amb el títol “La violència de gènere” ha estat guardonat pel jurat per la seva qualitat tècnica i la seva originalitat en presentar la problemàtica des del punt de vista d’una nena amb un missatge final positiu plantejant solucions reals amb recursos concrets.

A més, del total dels 47 alumnes que s’han presentat en aquesta edició, han estat guardonats amb el segon i tercer premi els treballs “El diari de la Laia” de Saida Humbert, Sheila i Yoel Peinado de 4t d’ESO de l’IES L’Estatut, i “Això no s’ho mereix” presentat per Sergi Luque, Miquel Gea i Anass Abjtour de 1r d’ESO de l’IES Duc de Montblanc.

“El diari de Laia” presenta a una dona que pateix violència de gènere i que es defensa de forma activa contra el seu agressor. El jurat ha considerat que aquesta proposta reflexa la realitat dels fills i filles de les dones que pateixen violència de gènere amb solucions reals i positives. Per la seva banda, “Això no s’ho mereix” ha estat guardonat per la seva argumentació comparativa de la violència de gènere en diferents països i per realitzar una proposta integral de solucions cap a aquesta problemàtica.

Una vegada més, els criteris generals del jurat per a valorar els treballs presentats han estat l’enfocament de la problemàtica, les solucions aportades pels autors/es, la creativitat, l’originalitat i el llenguatge utilitzat.

L’acte, que s’ha celebrat a l’auditori del Rubí + D, ha comptat amb l’assistència de la regidora de la Dona, Maria Mas, i la regidora de Serveis a les persones, Ana Ma. Martinez, que han lliurat els guardons als premiats i les premiades.