Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Bona valoració dels tallers sobre els itineraris acadèmics que es poden cursar després de l’ESO i el Batxillerat Les sessions han estat organitzades per RubíJove i els Punts d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària (PIDCES) de Rubí. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Bona valoració dels tallers sobre els itineraris acadèmics que es poden cursar després de l’ESO i el Batxillerat

Les sessions han estat organitzades per RubíJove i els Punts d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària (PIDCES) de Rubí.
Els alumnes de 4t d’ESO i de 2n de Batxillerat de l’institut L’Estatut han fet una bona valoració dels tallers “I després de l’ESO... què?” i “I després del Batxillerat... què?”, organitzats per RubíJove i els Punts d’Informació i Dinamització als Centres d’Educació Secundària (PIDCES) de Rubí.

L’objectiu d’aquestes sessions de formació acadèmica és orientar els alumnes i resoldre els seus dubtes sobre els itineraris que poden seguir en els cicles posteriors, és a dir, si volen cursar cicles formatius o bé Batxillerat i si desitgen fer les Proves d’Accés a la Universitat (PAAU).

Els tallers es divideixen en dues parts. En primer lloc, el formador repassa el sistema educatiu a Catalunya i totes les possibilitats que ofereix als estudiants. S’incideix molt en els aspectes més personals dels estudiants: què els agradaria fer, què volen fer i quines aptituds tenen. Per reflexionar sobre aquestes qüestions es projecta un vídeo a l’aula. A la segona part de la sessió, més dinàmica que l’anterior i amb participació dels alumnes, s’ofereix un espai per a la resolució de dubtes i preguntes.

Els alumnes valoren molt positivament aquests tallers, ja que tenen moltes dificultats a l'hora d'escollir els estudis que volen fer, no tant per una qüestió de manca d'informació, sinó pels seus dubtes personals a l'hora d'escollir els itineraris professionals.