Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Balanç de les sessions del servei de convivència i mediació escolar 1380 alumnes han participat a aquestes sessions a càrrec d’aquest servei de la policia local. https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

Balanç de les sessions del servei de convivència i mediació escolar

1380 alumnes han participat a aquestes sessions a càrrec d’aquest servei de la policia local.
1380 alumnes de 6è de primària i de 1r de secundària han participat a les sessions de “suport a la convivència” posades en marxa pel servei de convivència i mediació escolar de la policia local. Aquestes sessions s’han realitzat entre l’1 de març i el 13 de juny a un total 24 escoles, públiques i privades, i instituts.

Pel que fa a 6è de primària, són un total de 653 alumnes d’una quinzena de centres escolars: col•legis Balmes, Liceu Politècnic, Maristes de Rubí, Nstra. Sra. de Montserrat, Patronat Escola Ribas, Regina Carmeli i els CEIP Joan Maragall, Maria Montessori, Mossèn Cinto Verdaguer, Pau Casals, Ramon Llull, Schola, Teresa Altet, Torre de la Llebre i 25 de Setembre.

De 1r de secundària han participat 727 alumnes de 9 centres: Balmes, Ntra. Sra. de Montserrat, Maristes de Rubí, Ribas, Regina Carmeli i dels IES Duc de Montblanc, J. V. Foix, L’Estatut i La Serreta.

En total, s’han impartit 144 sessions de suport a la convivència per a tots aquests alumnes, amb una periodicitat d’una sessió al mes per a cada grup, a càrrec d’una psicòloga de la Unitat d’Educació i Convivència per a la Ciutadania (UECC).

Les sessions han consistit en treballar el conflicte i debatre conflictes exposats pels mateixos alumnes amb l’objectiu d’aprendre a resoldre’ls, treballar la resposta i promoure la mediació.

Entre el 26 de setembre de 2007 i el 13 de juny de 2008, el servei de convivència i mediació escolar ha obert 79 incidències que han derivat en actuacions dins i fora de l’àmbit dels centres, a càrrec de l’agent extern de convivència amb el suport de la resta de serveis que formen part de la UECC.

Aquestes incidències són les següents: 41 d’ofici (partint d’incidències i comunicats de servei registrades per la policia el dia anterior relacionades amb menors d’edat), 3 d’inspecció (remeses pel Departament d’Educació de la Generalitat), 1 d’EAP (Equip d’Assessorament Psicopedagògic, format per psicopedagogs i treballadors socials que fan seguiment en els centres), 12 als instituts de secundària (casos que arriben mitjançant la direcció dels centres per sol•licitar assessorament i/o consulta per casos relacionats amb la convivència), 10 a escoles de primària, 11 familiars i 1 ciutadana (sense parentiu).