Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

B.Braun i Circutor presenten les seves experiències d'èxit en eficiència energètica a la tercera trobada de treball de Rubí Brilla De la trobada van sorgir ja tres reunions d'empreses interessades amb l'equip de treball de la UPC https://www.rubi.cat/@@site-logo/ajuntament-de-rubi.png

B.Braun i Circutor presenten les seves experiències d'èxit en eficiència energètica a la tercera trobada de treball de Rubí Brilla

De la trobada van sorgir ja tres reunions d'empreses interessades amb l'equip de treball de la UPC
Prop de trenta empreses de la ciutat van assistir a la tercera reunió tècnica del projecte Rubí Brilla, el passat 29 de setembre, per tal de continuar compartint les iniciatives que en matèria d'eficiència energètica i els casos d'èxit, així com crear sinergies entre les empreses participants. Les trobades es van iniciar el passat mes de gener i tenen una periodicitat trimestral.

Aquesta tercera trobada va servir perquè empreses com B.Braun i Circutor poguessin donar a conèixer les seves experiències. B.Braun, que té la certificació ambiental segons les normes ISO 14001-2004, i que des de finals de l'any passat està inscrita al registre EMAS (Eco-Management Audit Scheme) d'excel·lència ambiental, va exposar a la reunió les característiques d'aquesta certificació, que és la màxima en medi ambient per a empreses, i també va presentar tres exemples de millores concretes aplicades a la planta de Rubí: una planta de recuperació d'aigua que els ha permès estalviar un 38% del consum, una nova tecnologia per a depurar el material que s'utilitza en processos d'esterilització, i la instal·lació d'un molí de recuperació que permet reciclar 1.300 tones de polietilè a l'any.

L'empresa de Viladecans CIRCUTOR treballa en productes i serveis d'eficiència energètica i va presentar durant la jornada els sistemes de gestió per a indústries en aquesta matèria, va compartir la seva experiència amb empreses importants del sector industrial, i va mostrar els punts clau i processos a seguir per les empreses que desitgen orientar la seva gestió energètica cap a la eficiència. Aquesta empresa també ha obtingut nombroses certificacions en matèria mediambiental, entra altres, la nova certificació ISO 50001.

Finalment, Antoni Sudrià, doctor en enginyeria industrial i director de CITCEA-UPC (el programa que es treballa arran del conveni de l'Ajuntament de Rubí amb la UPC, signat al juny) va presentar el projecte. Després d'aquesta presentació ja es van concretar reunions amb tres de les empreses assistents per tal de conèixer millor els projectes que hi treballen. CITCEA és un grup de recerca i transferència de tecnologia de la UPC format per 70 persones. Reben propostes de desenvolupament de tecnologia per part de les empreses, s'organitzen en grups interdisciplinars d'enginyers que funcionen amb un model cooperatiu, i desenvolupen propostes en els camps de la mecatrònica (disciplina que estudia la manera de fer 'màquines intel·ligents') i enertrònica (conjunt de tecnologia que permet fer un ús intel·ligent de l'energia)

Tres reunions tècniques

El projecte Rubí Brilla ja ha tirat endavant tres reunions tècniques amb empreses en matèria d'eficiència energètica. Si durant la primera jornada l’Ajuntament va donar a conèixer algunes iniciatives engegades en el camp de l’eficiència energètica i en l’ús de les energies renovables, la trobada celebrada el 27 d’abril va deixar pas a les experiències que les empreses rubinenques Continental, Laes i Pastas Gallo duen a terme amb l’objectiu de millorar la seva competitivitat impulsant accions que incideixen positivament en el medi ambient.